Bir Renault markası olan Dacia Lodgy modeliyle kendisine spesifik kitleler arasından alıcı bulmayı başarıyor. Çok amaçlı araç kategorisinde bütçe dostu fiyatlarıyla ön plana çıkan Dacia Lodgy incelemelerde de nitelikli özellikleriyle dikkat çekiyor. Özellikle 7 kişilik ebadıyla geniş ailelerin ilk MVP sınıfı otomobil tercihi arasında yer alan Dacia Lodgy, tüm yönleriyle bu yazımızda sizi bekliyor.

Genel Dacia Lodgy İncelemesi

Büyük ve geniş aile otomobili dendiğinde akla gelen ilk araba modellerinden biri olan Dacia Lodgy, çok fonksiyonlu kullanımı sayesinde pek çok farklı amaca hizmet edebiliyor. Dacia Lodgy, Fransız üretici Renault ve Romanya'daki yan kuruluşu Dacia tarafından ortaklaşa tanıtılan ve 2012 Cenevre Otomobil Fuarı'nda resmi olarak lansmanı yapılan kompakt bir MPV model. Lodgy, önden çekişli ve dört silindirli motor seçeneğiyle çalışıyor: 1,5 L dizel (iki varyantta) ve iki benzinli motor, 1,6 L emişli ve 1,2 L turbo şarjlı Energy TCe 115. Dacia Lodgy, Laureate seviyesinde hız sınırlayıcı ve opsiyonel olarak yedi inçlik dokunmatik ekrana sahip bir navigasyon sistemi sunan ilk Dacia modelidir. Daha önce Dacia Duster'da sunulan Bluetooth ve USB bağlantısı da bu modelde mevcut. Araç lansmandan itibaren yalnızca LHD'de ve beş ve yedi koltuklu model seçenekleriyle mevcut olarak piyasadaki yerini alıyor. Otomobil, Fas'ta tamamen yenilenmiş bir bir Renault fabrikasında üretiliyor.

D segmentinde olmasına rağmen yakıt tasarrufunda inanılmaz tasarruf sağlayan Dacia Lodgy, geniş iç hacmiyle 5 kişinin çok rahat bir yolculuk yapmasına olanak sağlıyor. Manuel şanzımanlı Dacia Lodgy, 827 litrelik bagaj hacmiyle geniş aileleri kendisine hayran bırakıyor. Artık uzun yolculuklarınızda sıkışmak zorunda kalmamanıza olanak sunan Dacia Lodgy, evi tamamen taşımadığınız sürece size lojistik bakımından inanılmaz bir depolama ve taşıma potansiyeli sunuyor.

MPV gövde tipine sahip Dacia Lodgy, 1.5 litrelik bir motora sahip. 220 nm tork ve 90 beygir gücüne sahip bu performans motoruyla otomobil, 12.4 saniyede 100 km/s hıza ulaşabiliyor. Dacia Lodgy'nin dizel yakıtlı maksimum hızı ise 170 km/s. Otomobilin motoru turboşarj özelliğine sahip ve bu güçlü motor kilometrede sadece 109 gram karbondioksit salarak Euro 5 sertifikası almaya hak kazanıyor.

4,5 metre uzunluğundaki araçta USB girişi, Bluetooth telefon bağlantısı, 2 adet hoparlör ve araç içi priz bulunuyor. Bu ek özelliklerin sürücü ve yolcu konforunu artırdığını söylemek mümkün. 5 koltuklu aracın arka koltukları yatırıldığında ortaya 2.617 litrelik bir Dacia logdy bagaj hacmi çıkıyor. Bu bagaj hacmiyle seyahat etmenin yanı sıra evinizin önemli bir bölümünü tek seferde taşımanız mümkün. Bagajda file, panel ve örtü gibi ek özellikler de bulunuyor. Bunlara ek olarak araçta ASR, AFU, ABS, ESP ve Eco Modu da mevcut. Bu özellikleri ile Dacia Lodgy size güvenli ve ekonomik bir sürüş sunuyor. Araçta ayrıca sürücü ve ön yolcu hava yastıkları da yer alıyor.

Dacia Lodgy Dış Tasarım Detayları

Bu arabanın dış tasarımı oldukça sade. Büyük bir ızgara ve halojen lambalarla işlenmiş eski tarz bir ön tasarıma sahip. Bununla çelik jantları ve siyah fiber tamponları da bulunuyor. Üst donanım seviyeleri ise krom tamponlar, alaşım jantlar ve tavan rayları ile bezenmiş. Otomobilin aynı zamanda sis farları ve krom yan aynaları da dikkat çekiyor. Tüm bunların yanı sıra, otomobil genel olarak 9 farklı gövde rengi seçeneğine sahip.

Dacia Lodgy İç Tasarım Detayları

Dacia Lodgy, kumaş koltuklar ve siyah fiber vurgu gibi temel iç bileşenlerle iç tasarımını dolduruyor; bununla birlikte bu araba yer konusunda oldukça cömert. Araç 6 kişilik yeterli alana sahip üç sıralı yedi kişilik bir arabadır. Genel olarak bakıldığında sürücü dahil Dacia Lodgy 7 kişilik bir araç olarak varsayılabilir. Bunun yanı sıra Dacia Lodgy, az evvel de değindiğimiz üzere bagaj hacmi konusunda hiç ama hiç cimri değil. Otomobilin bagajı, muhafaza, depolama ve yük taşıma için fazlasıyla tatmin edici bir alan sunuyor. Arka koltukları katladığınızda, spor malzemelerinizi, yiyeceklerinizi ve yüklü diğer eşyalarınızı koymak için yeterli alana sahip oluyorsunuz.

Dacia Lodgy, 7 inç dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemiyle donatılmış biçimde geliyor. Dacia markasının otomobilleri için bu kadar kullanışlı bir teknoloji paketini kesinlikle ilk kez sunduğunu da vurgulamakta fayda var. Aksi takdirde Dacia sahipleri, navigasyon ve diğer benzeri unsurlar için kesinlikle akıllı telefonlarını kullanıyor olacaklardı. Bu bilgi-eğlence sistemi kapsamında USB bağlantısı, 3D navigasyon, multimedya seçenekleri ve Bluetooth akışı sunuluyor.

Dacia Lodgy Motor Teknik Özellikleri

Dacia Lodgy, benzinli motor versiyonu söz konusu olduğunda birkaç seçeneğe sahip. Temel versiyon genellikle 1,6 L 4 silindirli doğal emişli 8 valf motorla karşınıza çıkıyor. Bu, yakıt tasarrufu kapasitesinde sunacak çok şeyi olan ve bakım maliyetini düşüren bir araç anlamına geliyor. Ayrıca, 240 torkta 79 kW güç vadediyor. Performans tutkunları Lodgy'nin 16 valfli 1.2 L turboşarjlı 4 silindirli motorunu tercih ediyor. Bu, aslında kullanım özellikleri konusunda da sunacak çok şeyi olan gerçek performans canavarını ifade ediyor ve en hızlı Lodgy'ye tekabül ediyor. Yapılan testler, 0-100 kilometre / saat hızına 10.5 saniyede geçebilecek bir kapasiteye tanıklık ediyor.

Dizel versiyon Lodgy ise 1.5 L 4 silindirli turbo motora sahip. Bu güç aktarma organı iki güç derecesi ile mevcut. Temel versiyon, 203 nm torkta 90 beygir gücü vadederken özel olarak ayarlanmış versiyon, 245 tork ile 110 beygir gücü sunuyor. Performansın yanı sıra, bu güç aktarma organları yakıt tasarrufu için de biçilmiş kaftan. Standart derecelendirme, kombine yakıt kilometresi olarak yaklaşık 45 mpg olarak gözlemleniyor. Benzin ve dizel aktarma organları, 5 vitesli veya 6 vitesli manuel şanzımanla birlikte geliyor. Baz benzinli versiyonlar 5 vitesli manuel olarak piyasaya sürülürken otomobilin performans sürümü 6 ileri manuel şanzıman ile satıştaki yerini alıyor.

Dacia Lodgy Yakıt Tüketimi

Bu araç ile ilgili en çok merak edilen konuların başında elbette Dacia Lodgy yakıt tüketimi değerleri oluyor. Uzun ve büyük bir araç olan Dacia Lodgy, bir hayli güçlü olarak nitelendirebileceğimiz bu teknik motor özelliklerinin aksine oldukça düşük yakıt tüketimine sahip. Şehir dışında 3,8 litre gibi inanılmaz bir değere sahip olan otomobil, şehir içinde 100 kilometrede ortalama 4,9 litre yakıt tüketiyor. 50 litrelik bir yakıt deposu doldurduğunuzda araç ortalama 1250 kilometre yol kat edebiliyor. Kısacası Dacia Lodgy, uzun yol için bir araç kiralamayı planlayan müşterilerimiz için ideal cinsten.

Dacia Lodgy Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Dacia Lodgy bagaj hacmi ne kadardır?

Dacia Lodgy'nin standart bagaj hacmi 827 litre iken koltukların indirilmesi durumunda bu hacim 2617 litreye çıkıyor.

Dacia Lodgy lastik ebatları nedir?

Dacia Lodgy 2013 1.5 dCi 90 versiyonunun standart lastik ölçüleri 185/65R15 olarak belirlenmiştir.

Hangi Dacia Lodgy ekran işaretleri, aynı zamanda Dacia Lodgy arıza işaretlerini temsil eder?

Motor yağı değişim işareti, açık bagaj uyarısı, açık kapı uyarısı ya da yakıt bitmek üzere uyarısı, tüm araçlarda olduğu gibi Dacia Lodgy'de de standart uyarı işaretleri olarak belirlenmiş. Bunun yanı sıra yanan anahtar işareti, Dacia Lodgy'nizin bakım süresinin geldiğini işaret eder. Dacia Lodgy arıza işaretleri arasında yakıt filtresi uyarısı ve ön ısıtma göstergesi uyarısı, sadece aracın dizel versiyonlarında yer alır. Motor işareti ile yanan Dacia Lodgy ekran işareti ise motora dair bir arıza olduğunu gösterir ve otomobili vakit kaybetmeden bir servise götürmeniz gerektiği anlamına gelir.

Dacia Lodgy kiralamak istiyorum, ne yapmalıyım?

Dacia Lodgy Araç Kiralama sayfamız üzerinden dilediğiniz Lodgy modelini arzu ettiğiniz süre boyunca kiralayabilir ve rahat edebilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler