BMW 520i İncelemesi

Lüks araç kategorisi içinde dünyada en çok tercih edilen araçlar içerisinde yer alan BMW 520i, mükemmel özellikleriyle her daim sevilen arabalardan. BMW 5 serisinde bulunan bu araç gerek yenilikçi teknolojileri gerek modern tasarımı gerekse üstün teknik donanımıyla üst sıralarda. Biz de bu yazımızı BMW 520i incelemesine ayırdık. Dış ve iç özelliklerine ek olarak yakıt deposu kapasitesi, sürüş deneyimi, BMW 520i M Sport ve Luxury Line gibi farklı paketleri ve öne çıkan özellikleriyle karşınızda BMW 520i.

BMW 520i Dış Özellikleri

BMW 520i inceleme yazımıza, aracın dış özelliklerinden bahsederek başlıyoruz. Değişimin lideri olarak addedilen BMW 520i, sportif business sedanın zirvesi. Aracın dışı, ilk bakışta son derece modern, atletik ve keskin hatlarla göze çarpıyor. Öndeki genişletilmiş böbrek ızgaralar, BMW'nin ikonik tasarımını devam ettirirken yandaki konturlar, araca oldukça şık ve aynı zamanda zarif bir hava katmakta. Laserlight far sistemi de BMW 520i'nin en sevilen dış tasarım özelliklerinden. Arka kısımda yer alan sportif bagaj yapısı, kendini egzoz çıkışları ve LED farlarla harika biçimde ifade ediyor. BMW 520i Luxury Line ve diğer paketler için farklı gövde rengi, jant ve döşeme seçmeniz de mümkün. Luxury Line için metalik siyah, gri, beyaz ve mavi gövde rengi opsiyonları mevcut. Jantlar içinse 18"W ve 19"W gibi farklı seçenekleriniz var. Geldik en merak edilen sorulardan birine: BMW 520i deposu kaç litre? Bu sorunun cevabını verebilmek için aracın motor büyüklüğünü bilmemiz gerekiyor. Zira araçtaki motor hacmi büyüdükçe aracın yakıt deposu da ona göre değişkenlik gösterebiliyor. Örneğin BMW 520i 1.6 modelin yakıt deposu yaklaşık 70 litre. Bu bilgi, BMW 520i ne kadar yakar, sorusuna da dolaylı yoldan cevap verir nitelikte. Zira 70 litre yakıt deposu olan BMW 520i, 100 km'de ortalama 7.1 litre benzin sarf ediyor.

BMW 520i Modern ve İşlevsel İç Tasarım

Dış tasarımın ardından sıra, içeride kalan BMW 520i özelliklerine geldi. Bu araç, sportif ve modern gövdesine ek olarak içeride de son derece fonksiyonel. Deri direksiyon kaplaması, parlak siyah kontrol düğmeleri ve ortam aydınlatma gibi özellikler, araca her beklentiyi karşılayacak bir görüntü sunuyor. 520i modelde BMW Live Cockpit Professional dahilindeki 12.3 inçlik bir kontrol paneli de bulunuyor. Kocaman bir tablet bilgisayar görüntüsündeki bu panel sayesinde navigasyondan müzik kontrolüne pek çok işlemi rahatça gerçekleştirip görüntüleyebilirsiniz. Sürücü için optimum görüş açısına sahip olan bu akıllı ekran, içgüdüsel bir yönetim de vadediyor. Üstelik satın almadan önce araçtaki döşeme rengi ve aydınlatma renklerini dilediğiniz gibi kişiselleştirmeniz mümkün. İster siyah ister bej isterseniz de devetüyü rengindeki döşemeler zevkinizi yansıtırken aracın üstün teknolojik özellikleri sayesinde mükemmel bir sürüş deneyimi yaşamanız mümkün. Lüksün her ayrıntısını sonuna kadar hissettiren BMW 520i'nin sürüş asistan desteği de bulunuyor. Yani bu araç hem iş hem de eğlence için teknolojik yeniliklerle donatılmış. Araçta opsiyonel olarak sunulan Profesyonel Sürüş Asistanı mevcut. Buna ek olarak halihazırdaki BMW Live Cockpit Professional, ideal bir genel bakış ve pratiklik örneği. Örneğin bu paneldeki akıllı telefon entegrasyon özelliği sayesinde telefonunuzu aracınızla zahmetsizce eşleştirmek mümkün. Son olarak BMW 520i en dolu paketi hangisi, diye merak ediyorsanız bu sorunun da yanıtını burada bulabilirsiniz. BMW 520i sedan modeli, standart Türkiye Paketi ile sunulmakta. Ancak dilerseniz bu pakete farklı donanımlar ekleyebilir, aracı tam ihtiyacınız olan şekilde kullanabilirsiniz. Opsiyonel seçenekler arasında Comfort, Plus ve Executive paketler yer alıyor. Örneğin standart pakette ısıtmalı ön koltuklar yokken Plus pakette bu özelliği de görmek mümkün. Aşağıda BMW 520i modelin opsiyonel donanım paketlerini sizin için listeledik.

Comfort Paket

  • Otomatik Açılabilen Bagaj Kapağı
  • Otomatik Klima Sistemi
  • "Soft Close" Otomatik Kapılar

Plus Paket

  • Hi-Fi Hoparlör
  • Isıtmalı Ön Koltuklar
  • Hafızalı Koltuklar
  • Elektrikli Cam Tavan

Executive Paket

  • Prof. Navigasyon Sistemi
  • Wireless Şarj
  • Harekete Duyarlı Komut Sistemi
  • Çok Fonksiyonlu Gösterge Ekranı

BMW 520i Sürüş Deneyimi

Geleceğe odaklı teknolojilerle donatılmış bir araç olan BMW 520i sedandaki sürüş asistanları, anlatılmaz yaşanır. Opsiyonel olarak sunulan adaptif süspansiyon ve akıllı dört çeker xDrive sistemi, sürücüye akılalmaz bir yol tutuşu imkanı veriyor. Buna ek olarak yakı tüketimini ciddi oranlarda düşüren start/stop teknolojisi ise çevreye verilen zararı da asgari düzeylere indiriyor. Sportif yapının verdiği rahat kullanım ve performans, BMW 520i sürüş asistanı sayesinde çok daha ileri seviyelerde deneyimlenebiliyor. Böylece ister şehir içi kısa yolculuklarda isterseniz de şehirler arası uzun seyahatlerinizde BMW 520i ile rahat bir sürüş keyfi sürebilirsiniz.

Dilerseniz şubelerimizden kiralayabilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler