Audi A3 modeli ilk çıkışı 1996 yılından bugüne kadar Premium kompakt sınıfının öncülerindendir. Audi A3 modeli şık ve gösterişli tasarımıyla her yaş grubunu etkilemeyi başarıyor. Sedan ve Sportback olmak üzere iki çeşide ayrılıyor. Her iki model de oldukça tercih edilen Audi A3 paket seçenekleri, ekstra opsiyonlar, motor gücü gibi birçok seçenek bulunuyor. Kullanışlı iç tasarımı ve gelişmiş teknolojisi sayesinde uzun yolculuklar da hem konforlu hem de rahat geçiyor. Günlük kullanıma ve uzun yol kullanımına oldukça uygun olan A3 aileler için de tercih edilesi bir otomobil. Sixt Rent a Car’ın zengin Araç Filosunda bulunan Audi A3 deneyimini kaçırmayın.

Muhteşem Tasarımıyla Audi A3

Tasarımıyla kendine hayran bırakan Audi A3 Sedan ve Sportback modelleriyle iki farklı konsepte sahip. Yeni ve geliştirilmiş dış tasarımıyla her iki model de oldukça estetik duruyor. Audi A3’te aracınızın rengini ve jant tasarımlarını belirleyebileceğiniz seçenekler ile kendi tarzınızı aracınıza yansıtabilme özelliği bulunuyor. Aracın ön kısmında bal peteği görünümünde Audi Singleframe ızgaraları ve arkaya doğru uzanan yan çizgiler dikkatleri üzerine çekiyor. Aracın iç tasarımına doğru geçtiğimizde her iki modelde de teknolojik ve renkli bir ön konsol bizleri karşılıyor. Siyah yüzey içine yerleştirilmiş 10,1 inçlik MMI dokunmatik renkli kontrol paneli bulunuyor. İç tasarımı da kişiselleştirilebilir koltuk ve tavan döşeme, direksiyon, yan eşik koruma seçenekleri ile tasarlayabilirsiniz.

Kullanımı Kolaylaştıran Geliştirilmiş Teknik Özellikleri

Sürüşünüzü kolaylaştırmak ve daha keyifli hale getirmek için Audi A3 gelişmiş teknolojisiyle ön plana çıkıyor. Aracın yenilenen Matrix LED farları yolu olduğundan daha iyi ve eşit bir şekilde aydınlatıyor. Ayrıca gelen veya öndeki araç sürücülerinin görüş mesafesini engellemiyor. Park ederken zorlananlar için oldukça işe yarayacak olan “park asistanı” özelliği hızlı ve kolay park etmenize de yardımcı oluyor. Bu asistan, aracınızın park edeceği bölgeyi hesaplayıp rotanın belirlenmesini sağlıyor. Araçta bulunan bir diğer özellik Audi Phone Box ile telefonunuzu temassız şarj edebilir ve kolayca bluetooth bağlantısı kurabilirsiniz. Son derece gelişmiş olan MMI Navigasyon Plus sistemi ile şehrin ve arazinin 3D görüntüsü görülebiliyor. Aynı zamanda aracın içinde bulunan Opsiyonel Bang & Olufsen 3D Premium Ses Sistemi sayesinde daha iyi müzik dinleyebilirsiniz. Son olarak da Audi A3 otomatik küçük vites kolu özelliği ve Head-up gösterme ekranı sayesinde ek bilgiler sürücünün görüş hizasında beliriyor.

Motor ve Yakıt Tüketimi

Audi A3 Sedan ve Sportback araç modellerinde motor paket seçenekleri farklılaşıyor. A3 Sedan’da Advanced 30 TFSI S tronic ve Advanced 35 TFSI S tronic seçeneği bulunuyor. Advanced 30 TFSI S tronic paketinde azami hız 210 km/s, azami güç 110 (81 kW) ve yakıt tüketimi ortalama 4,5–4,3 l/100 km iken Advanced 35 TFSI S tronic paketinde ise azami hız 232 km/s, azami güç 150 (110 kW) ve ortalama yakıt tüketimi 4,9–4,7 l/100 km’dir. Audi A3 Sportback ise sahip olduğu Sedan modelindeki Advanced 30 TFSI S tronic ve Advanced 35 TFSI S tronic paketlerinin yanı sıra S Line 30 TFSI S tronic ve S line 35 TFSI S tronic paketleri mevcut. S Line 30 TFSI S tronic paketinde azami güç 110 (81 kW), azami hız 204 km/s ve ortalama yakıt tüketimi 4,5 l/100 km’dir. S Line 35 TFSI S tronic paketi ise azami hızı 224 km/s, azami güç 150 (110 kW) ve yakıt tüketimi 5,0 l/100 km’dir.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler