Araç sahibi olmadan da araç konforu yaşamak Sixt ile mümkün. İster şehir içinde kullanmak isterseniz de seyahatlerinizi keyifli ve rahat kılmak için araba kiralayabilirsiniz. Her ihtiyaca, her yola, her beklentiye uygun yüzlerce araç arasından dilediğinizi seçerek yolculuğunuzu daha konforlu hale getirebilirsiniz. Özellikle ilk kez araç kiralama deneyimini yaşayacak kimseler süreçle ilgili pek çok konuyu merak edebiliyor. Araç kiralama nasıl olur, en az kaç günlük araç kiralamak gerekir, araç kiralamak için findeks notu kaç olmalı gibi sorular bunlardan yalnızca birkaçı. Tüm bu soruların ve daha fazlasının yanıtını yazımızda bulabilir, araba kiralama ile ilgili kafanızdaki tüm soru işaretlerinizi giderebilirsiniz! 

İçindekiler

Araç Kiralama Süreciyle İlgili En Çok Merak Edilenler

Araç kiralama sürecinde sürücülerin en çok sorduğu sorular şu şekilde:

Araç nasıl kiralanır?

Sixt ile araç kiralamak çok kolay! Hemen Araç Kiralama sayfamızı ziyaret edin, kiralama noktasını seçin. Alış ve dönüş tarih ve saatini belirtin. Girdiğiniz bilgilere en uygun araç kiralama tekliflerini görüntüleyin. Teklifler arasından size en uygun seçimi yapın ve araç kiralama rezervasyonunuzu oluşturun. Hepsi bu kadar!

Araç kiralamak için findeks notu kaç olmalı?

Araç kiralamak için beklenen findeks notu konusunda ortak bir sınır bulunmuyor. Ancak genel olarak 1500 ile 1900 arasındaki findeks puanı kişilerin araç kiralama taleplerinin karşılanabilmesi için yeterli.

Araç kiralama ne kadar?

Araç kiralama fiyatları pek çok etkene göre değişkenlik gösteriyor. Seçilecek aracın sahip olduğu özellikler, aracın kiralanacağı gün sayısı ve konum, fiyatları etkileyen temel unsurlar olarak öne çıkıyor. En güncel araç kiralama fiyatlarını görmek için tıklayın!

Havalimanından araç kiralama şartları nelerdir?

Sixt ile yürüteceğiniz araç kiralama sürecinde araç kiralama şartları lokasyon fark etmeksizin aynıdır. Ancak bazı havalimanlarından yapılacak olan araç kiralamalarında uçağa biniş kartı (boarding pass) sorgulanabilir. Sixt araç kiralama koşulları ile ilgili detaylı bilgi edinmek için tıklayın!

Kaç yıllık ehliyete araba kiralanır?

Sixt ile araç kiralamada ehliyet süresi şu şekilde olmalıdır:

  • Ekonomik grup araçlar için en az 2 yıl
  • Orta grup araçlar için en az 3 yıl
  • Üst ve lüks grup araçlar için en az 5 yıl

Kimler araç kiralayabilir, kaç yaşında araba kiralanır?

Sixt ile araç kiralamada yaş şartı şu şekildedir:

  • Ekonomik grup araçlar için 21 yaş
  • Orta grup araçlar için 25 yaş
  • Orta-üst grup araçlar için 27 yaş
  • Üst grup araçlar için 30 yaş ve üstü
  • Lüks grup araçlar için 30 yaş ve üstü

Araç kiralamada yakıt kime ait?

Kiraladığınız aracın deposu size dolu olarak teslim edilir ve aracı teslim ederken sizin de dolu depo olarak teslim etmeniz gerekir. Aracın dolu depo teslim edilmesine rağmen eksik depo yakıt ile iade edilmesi halinde sizden hesaplanan yakıt bedeline ilave olarak “Yakıt Dolum Hizmet Bedeli” de alınır. Eğer araç, tarafınıza boş depo olarak teslim edildiyse siz de iade esnasında boş depo olarak aracı teslim etmelisiniz.

Araç kiralamada nelere dikkat etmek gerekir?

Araç kiralarken birtakım noktalara dikkat etmek son derece önemli. Bunlardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Güvenilir ve araç kiralamada öne çıkan bir firmayı tercih edin.
  • Aracı teslim aldığınızda yakıt durumunu mutlaka kontrol edin.
  • Kiralama şirketi tarafından sunulan sigorta seçeneklerini detaylı olarak inceleyin.
  • Kiralama sözleşmesini ayrıntılı ve dikkatli bir şekilde okuyun.
  • Aracı teslim aldığınız zaman detaylıca bir kontrol gerçekleştirin. Gerekirse mevcut çizikler, hasarlarla ilgili not aldırın.
  • Kiralama şirketi tarafından sunulan yol yardım hizmetlerini öğrenin ki olası bir durumda bu hizmetlerden faydalanabilin.
  • Araç kiralarken aracı hangi amaçla, hangi yolda ve kaç kişilik ekiple kullanacağınızı önceden belirleyin ve bunlara uygun özellikte bir araç tercih edin.
  • Size en yakın lokasyondan kiralama yapmaya özen gösterin.

Araç kiralama ile ilgili kullanıcıların kafasını en çok kurcalayan soruları bu şekilde derlemek mümkün. Eğer kiraladığınız araçla uzun yola çıkacaksanız öncesinde Uzun Yola Çıkmadan Önce Yapılması Gerekenler yazımızı incelemenizde de yarar var.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler