Olmazsa Olmaz Kamp Malzemeleri

İster dağ başı ister deniz kenarı olsun kamp yapmayı sevenler için doğanın hangi köşesi olduğu fark etmez. Hatta hangi mevsimde kamp yapılacağı bile onları etkilemez. Yazın sıcağında ya da kışın soğuğunda çadırda kalmak kampseverler için bir tutkudur. Eğer siz de onlardan biriyseniz, olmazsa olmaz kamp malzemelerinden bahsettiğimiz bu yazımızı okumaya devam ederek ayrıntılar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Aşağıda çadırdan el fenerine, uyku tulumundan sırt çantasına en gerekli kamp malzemeleri listesini görmeniz mümkün. Keyifli okumalar!

Kamp Çadırı

Herhalde kamp yapmak denince akla ilk gelen malzemelerin başında çadır vardır. Hangi mevsimde olursanız olun eğer kamp yapmaya niyetlendiyseniz, hava şartlarına ve kişi sayısına uygun bir çadır edinmeniz şart. Nasıl ki yaşam alanlarımız bizim barınağımızsa çadır da doğadaki sığınağımız olacak. Dolayısıyla mevsime şartlarına ve içinde uyuyacak kişi sayısına uygun bir çadır, koruyucu kamp malzemelerinin başı. Peki, çadır seçerken hangi unsurları göz önünde bulundurmalıyız?

Çadır Seçme Kriterleri

  • Kapasite: Kampa götüreceğiniz çadırın kaç kişiyi barındıracağı oldukça önemli. Tek, çift ya da üç-dört kişilik çadırlar olduğu gibi daha fazla kişiyi içine alabilecek çapta devasa çadırları da piyasada bulmak mümkün. Dolayısıyla önce kişi sayısını belirleyip ona uygun bir model tercih etmek, çadır seçmenin birinci adımı.
  • Boyut: Kapasiteyle doğru orantılı olarak bir boyut seçilmeli. Aslında kamp yapılacak açık alanın büyüklüğüne göre de seçilmesi tavsiye edilen çadır boyutu, sizi rahat ettirecek şekilde olmalı.
  • Ağırlık: Bildiğiniz üzere çadırı siz ve belki de birkaç arkadaşınız kuracak. Dolayısıyla ürünün, taşınması ve kurulumu kolay bir model olması da son derece mühim. Hafif ama dayanıklı malzemelerden üretilmiş kaliteli çadırlara yönelirseniz uzun süre memnun kalabilirsiniz. Bizden söylemesi.
  • Malzeme: Eğer bir kamp tutkunuysanız çadırda paraya kıymanızı öneririz. Zira malzemeden çalınmış bir çadır satın aldığınızda ilk birkaç kullanmada sizi hayal kırıklığını uğratabileceği için, çadırın performansından memnun olmayacağınızı rahatlıkla söyleyebiliriz.
  • Fiyat: Tabi ki fiyat! Evet, malzemesi iyi olmalı ama bütçenizi de çok zorlamamalı. Dolayısıyla kaliteli kumaşlardan üretilmiş orta sınıf bir çadır bulmanız hiç de zor değil.

Tüm bu unsurları göz önünde bulundurarak eksiksiz kamp malzemeleri listenizdeki "çadır" maddesine bir tik atabilirsiniz. Sırada uyku tulumu var. Bakalım, uyku tulumu seçerken nelere dikkat etmeliymişiz.

Kamp Uyku Tulumu

Çadırın hemen ardından gelen uyku tulumu, olmazsa olmaz pratik kamp malzemeleri listesinde ikinci sırada yer almakta. Birkaç günlük kamp maceranızda, mevsim şartlarına uygun ısıda uyuyup uyunmanıza yardımcı olacak olan uyku tulumlarını seçerken aşağıdaki maddeleri aklınıza yazmanızda yarar var.

  • Isı Tutma: Bildiğiniz üzere uyku tulumları farklı mevsimlere göre farklı özellikte olabiliyor. Örneğin kış kampları için -5 santigrat dereceden -25 santigrat dereceye kadar dayanabilen uyku tulumlarını tercih ederken, yaz kamplarında durum değişiyor. Sıcak aylarda ideal ısıda kalmanıza destek olan yazlık uyku tulumları ile kamp etkinliğiniz boyunca rahat edebilirsiniz. Dolayısıyla mevsim ısısına göre seçilmesi gereken uyku tulumları, kamp malzemeleri listesinin önemi elemanlarından.
  • Konfor: Ürünün malzemesine göre konfor derecesi de değişkenlik gösterebiliyor. Yumuşacık malzemelerden üretilen uyku tulumları ile daha ince yapıdaki modeller arasında rahatlık anlamında büyük fark var. Bu sebeple kamp için uyku tulumu seçiminde konfor unsurunu da göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin.
  • Ağırlık: Tüm bu yukarıdaki başlıklara ek olarak uyku tulumunun ağırlığı da son derece mühim. Kolay taşınması gereken bu ürünü kampa giderken rahatlıkla yanınıza alabilmelisiniz.
  • Boyut: Uyku tulumları farklı boyutlarda üretilmekte. Dolayısıyla uyku tulumunu kullanacak kişinin boyuna göre bir model seçilmesi konforu artıracağı gibi ısınmayı da kolaylaştırabilir.
  • Mat: Uyku tulumunun altına yerleştireceğiniz matlar sayesinde uyumak istediğiniz her an rahat edebilir, yeterli ısıda kalabilirsiniz. Dolayısıyla uyku tulumu alırken mat seçimini de unutmayın.

Kamp Mutfak Malzemeleri

Barınma ve ısınma ihtiyacının ardından hayatta kalmamıza yardımcı olan bir diğer gereksinimde sıra: Yemek. Nerede olursanız olun bir mutfağınız varsa yemek derdiniz yok demektir. Bu sebeple kamp yemek malzemeleriniz sayesinde dilediğiniz yemeği pişirerek kamp etkinliğiniz boyunca karnınızı doyurup enerji depolayabilirsiniz. Özellikle ısıyı koruyan termoslar ve gaz ocakları kamp mutfaklarının olmazsa olmazlarından.

Kamp Hijyen Malzemeleri

Temizlik, gittiğimiz her yerde elzem bir konu. Kampta da olsak hijyene dikkat etmek durumundayız. Özellikle kamp tuvaletleri gibi toplu kullanıma açık olan yerlerde kullanılması gereken su, sabun, deterjanlı ıslak mendil ya da dezenfektan gibi malzemeler ile el ve vücut hijyenimizi sağlayabiliriz.

Kamp İlk Yardım Malzemeleri

Doğada başınıza neler geleceğini bilemezsiniz. Yürüyüş esnasında ayağınız burkulabilir, ağaçlardan başınıza bir dal ya da meyve düşebilir, böcekler tarafından ısırılabilirsiniz ya da elinize diken batabilir. İşte, tüm bu riskleri göz önünde bulundurarak bir ilk yardım çantasını kamp alanında bulundurmanızda yarar var. Hatta yakınlarda bir araç yoksa ilk yardım çantanızı her daim yanınızda tutmanız da harika olabilir. Kamp ilk yardım malzemeleri arasında:

  • Flaster bant
  • Fener
  • Disk pamuk
  • Yara bandı
  • Sargı Bezi
  • Alkollü mendil
  • Çengelli iğne
  • Makas
  • Düdük
  • Tentürdiyot
  • Çakı

Kamp Sırt Çantası

Sırt çantası da kamp malzemeleri listemizde yer alması gereken önemli bir ekipman. Özellikle kamp etkinlikleri için üretilen çok gözlü ve hatta yağmurluklu sırt çantaları ile siz de doğru bir seçim yapabilirsiniz. Ayrıca bu çantanın, kampta kullanılacak pek çok malzemeyi de barındıracak şekilde seçilmesini tavsiye ederiz.

Ayakkabı

Kamp yapılacak arazide yürümeye uygun bir çift ayakkabı giydiğinizde tüm kamp etkinliği boyunca rahat edersiniz. Zira ayaklarımız mutlaysa biz de mutluyuz, değil mi? Dolayısıyla su geçirmez outdoor ayakkabılarını tercih ederek kampta ayak konforunu yakalayabilirsiniz.

Kamp Sandalyesi ve Masası

Kampın belki en çok vakit geçirilen kısımlarından olan masa çevresi, rahat ve sağlam elemanlardan oluşmalı. Dolayısıyla kamp sandalyesi ve masası seçerken bu iş için özel olarak üretilen modellere yönelmenizde fayda var. Bardaklıklı sandalyelerden kolay katlanabilir masalara çeşit çeşit kamp sandalye ve masası arasından doğru seçimi yaparak konforlu yeme içme ve sohbet etme alanı oluşturabilirsiniz.

Kıyafetler

Ayakkabıya ek olarak kampta ne giymeniz gerektiği de son derece mühim. Hava ve doğa şartlarına uygun su ve rüzgar geçirmeyen, yırtılmayan kumaşlardan üretilmiş giysiler ile kendinizi açık alanda korumaya almanız mümkün. Özellikle kış aylarında yapılacak kamp etkinliklerinde termal içlikleri de unutmamak lazım.

Baton

Özellikle trekking gibi aktiviteleri yapmayı sevenler için vazgeçilmez olan batonlar, kamp etkinliklerinin de olmazsa olmazlarından. Sizi kaymalara ve düşmelere karşı koruyacak olan bu ürünlerden edinerek kamp maceranızda güvenliği elde tutabilirsiniz. Yaşınız ne olursa olsun bir çift baton alarak kampta yanınızda götürmenizi tavsiye ederiz.

Tüm bu unsurlara dikkat ederek kamp aktivitenizden keyif almanız mümkün. Ayrıca karavan ve çadır kampı için lokasyon arayışındaysanız size yardımcı olacak Karavan ve Çadır Kampı Sevenler için En İyi Lokasyonlar başlıklı yazımızı okumayı unutmayın!

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler