Kalabalıktan uzaklaşmak, büyük ve gürültülü zincir otelleri yerine tatil için daha sakin lokasyonları tercih ediyorsanız karavan ya da çadır kampı alternatiflerini değerlendirebilirsiniz. Son dönemde yaz ya da kış fark etmeksizin dört mevsim tercih edilen kamp alanları doğayla vakit geçirmek isteyenler için keyifli bir seçenek. Karavan tatili fiyatları ise sanıldığı kadar yüksek olmamakla birlikte ailenizle, arkadaşlarınızla ya da çocuklarınızla son derece ekonomik fiyatlara zamanınızı doğanın içerisinde değerlendirebilirsiniz. Henüz yola çıkmadıysanız Türkiye’de tercih edebileceğiniz en popüler kamp alanlarını sizler için araştırdık. Hazırsanız başlıyoruz…

Doğanın ve Denizin Buluşma Noktası Kaş

Çadır kampı ya da karavan fark etmeksizin son dönemde Türkiye’de tatil planları söz konusu olduğunda en çok tercih edilen lokasyonlardan biri Kaş. Antalya Kaş’ta gezilecek yerler listesi son derece fazla olmakla birlikte muhteşem denizi, tarihî yapıları ve doğası ile bu bölge turistlerin her zaman göz bebeği kabul edilmektedir. Kaputaş Plajı, Xanthos Antik Kenti, Patara Plajı mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında gelmektedir. Ekstrem su sporlarını seviyorsanız tekne turlarına ya da dalış programlarına dahil olarak su altındaki canlıların yaşamlarına tanıklık edebilirsiniz. Ücretsiz karavan kamp yerleri Kaş’ta var mı diye merak ediyorsanız İnceboğaz kamp alanı ya da çakıl plajı sizler için doğru seçim olacaktır. Uyuyan Dev Dağı’nda da yine aynı şekilde ücretsiz kamp yapabileceğiniz gibi özellikle yaz aylarında muhteşem gün batımının ve manzaranın tadını da çıkarabilirsiniz.

Sessiz Bir Tatil Planlayanlara Cunda Adası

Bütün bir yılın yorgunluğunu atmak için sakin ve sessiz bir tatil planlıyorsanız Cunda Adası her zaman tercih edebileceğiniz rotalardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Ayvalık Cunda Adası kamp ve karavan tatili seven turistlerin de özellikle eylül ayından itibaren en uğrak bölgeleri arasında yer alıyor. Adanın Midilli’ye bakan kısmında Ada Camping işletmesinde konaklayabileceğiniz gibi deniz ve gün batımını izleyerek vakit geçirme fırsatı da bulabilirsiniz. Özellikle yaz bitiminde karavan tatili planlıyorsanız adanın sakin sokaklarında kendinizi dinlerken, birbirinden farklı Ege lezzetlerini tatma şansı bulabilirsiniz. Cunda’da Ortunç Koyu, Patriçya Burnu gibi ücretsiz kamp alanlarından yararlanabileceğiniz gibi son derece ekonomik Cunda Mocamp, Ayayorgi Camping gibi alternatifleri de değerlendirebilirsiniz.

Eşsiz Doğasıyla Yedigöller

Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında kamp tatili planlıyorsanız İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlere yakın olması nedeniyle de popülerliğini koruyan Yedigöller’i tercih edebilirsiniz. Yedigöller kamp alanı alternatifleri çok fazla olmakla birlikte karavanınızla doğanın içerisinde mükemmel bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Büyük göl, serin göl, derin göl, nazlı göl, küçük göl, ince göl ve sazlı göl olmak üzere adından da anlaşılabileceği gibi içerisinde birbirinden farklı 7 gölü barındıran Yedigöller’de hava şartlarını göz önünde bulundurmanız halinde mükemmel bir karavan tatili geçirebilirsiniz. Yaz aylarında bile serin olması nedeniyle tatile çıkmadan önce hırkalarınızı ve kalın kıyafetlerinizi yanınıza almayı ihmal etmeyin. Göl çevresinde konaklamak isterseniz karavan yerine çadır tercih edebilirsiniz. Ancak bölgede kamp ateşi yakılmasına izin verilmediğini de atlamamak gerekir.

Muğla’nın Sessiz Kasabası Akyaka

Son dönemde yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettikleri rotalar arasında yer alan Akyaka’da otel yerine çadır ya da karavan tatili yapmak isterseniz seçenekleriniz oldukça fazla. Akyaka ücretsiz kamp alanları ile sevdikleriniz, aileniz ve çocuklarınızla doğanın huzur veren sesine kulak verip bol oksijeni içinize çekebilirsiniz. Üstelik yılın 2. yarısından itibaren kamp tatili planlıyorsanız Akyaka’da gün boyu denizin tadını da çıkarmanız mümkün. Gökova, Azmakbaşı, Karya Beach ise Akyaka’ya gitmişken tercih edebileceğiniz kamp alanlarından bazıları. Yeşile, doğaya ve denize daha yakın keyifli bir tatil geçirmek isterseniz bütçelere uygun seçenekler oldukça fazla. Henüz tatil planlarınızı yapmadıysanız, hemen bir rota belirleyerek yola koyulabilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler