Dünya genelinde sadece 12 kişinin sahip olabileceği Hennessey’in son modeli Venom F5 Revolution'ın üstü açık versiyonu F5 Revolution Roadster tanıtıldı. Şirketin öncü teknolojilerini ve tasarım kabiliyetlerini bir araya getirerek çok büyük etki yaratmayı hedefleyen Hennessey Venom F5 Revolution Roadster rakiplerinin gözünü korkutmaya aday.

İçindekiler

 

1817 Beygirlik Efsane

Dünyanın en ünlü hiper otomobil üreticileri arasında yer alan Hennessey bir önceki Venom F5 Revolution başarısının ardından yeni hamlesini yaptı ve Venom F5 Revolution Roadster versiyonunu meraklıları için tanıttı. Venom F5 Revolution modelinin üstü açık versiyonu olan Venom F5 Revolution Roadster, üstün performansıyla adeta dudak uçuklatıyor. Aerodinamik tasarımı ve güçlü motoru ile öne çıkmayı başaran otomobil aynı zamanda standart modelden farklı birtakım eklentilere sahip bulunuyor. Ön tamponun yanlarında bulunan kanatçıklar ve splitter gibi ayrıntılar, görünürlüğü hat safhaya taşıyor. Bunların yanı sıra üstteki hava girişi aracın performansının optimize edilmesine yardımcı oluyor. Bir önceki modelden farklı ve en dikkat çekici aerodinamik değişikliklerden biri de büyük arka kanat ve belirginleştirilmiş arka difüzör ile sağlanıyor. Aerodinamik açıdan çok daha etkileyici olan yeni Venom F5 Revolution Roadster spor araba tutkunlarını kendine hayran bırakmayı başarıyor. Araçtaki karbon fiber kompozit olan çatının çıkarılabilir bir panel haline getirilerek sunulduğu görülüyor. Bunun yanı sıra alcantara kaplı çatı için herhangi bir elektrikli sistem bulunmuyor ve tamamen manuel olarak çıkarılabiliyor. Venom F5 Revolution Roadster standart model ile kıyaslandığında ise motor kısmında büyük bir güncelleme ile öne çıkmıyor. Altında bulunan çift turbo beslemeli 6,6 litrelik V8 motordan gücünü alan araç, 1.817 beygir güç ve 1.167 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri otomatik şanzımanla arkadan tahrik edilen bu motor, elektrik motoru desteği olmaksızın son derece etkileyici bir performans sergiliyor. Öyle ki araç 0’dan 100 km/s hıza sadece 2,6 saniyede çıkıyor.

Sadece 12 Kişi Sahip Olabiliyor

Hiper arabalarıyla nam salan ABD merkezli Hennessey, Venom F5 Revolution Roadster modelinde sadece 12 adet üreterek; otomobili sınırlı sayıda kullanıcının erişimine sunuyor. Yani 1817 beygir güç üreten ve 500 kilometre hıza ulaşabilen bu canavara dünyada sadece 12 kişi sahip olabilecek. Üstelik firma tarafından yapılan açıklamaya göre araçların hepsi şimdiden satılmış durumda. Sadece 12 adet üretilen Venom F5 Revolution Roadster modelinden bir tanesi de efsanevi NBA oyuncusu Michael Jordan’ın olacak. 3 milyon dolarlık fiyat etiketiyle dikkat çeken otomobil, araç meraklılarının uzun bir süre daha merceğinde olacağa benziyor.

Hennessey Hangi Ülkenin Markası?

Lüks spor araba üreticisi olarak dünyada nam salan Hennessey markası, Amerika menşeili bir firmadır. Ürettiği araçlarda hız ve yol tutuşu hedeflemekte olan firma, bu amaç doğrultusunda ürettiği Hennessey Venom GT modeli, saatte 453 km yol alabilmesiyle dünyanın en hızlı otomobili ödülünü almaya hak gördü. 2000’li yılların başında kurulan Hennessey; yıllar içinde lüks, spor ve yarış otomobilleri denildiğinde akla ilk gelen firmalardan biri olmayı başarmıştır. Hız tutkunlarının gözde otomobil markaları arasında yer alan Hennessey, tam kapasite kullanılabileceği bazı merkezler kiralayarak araçlarını test sürüşüne açmaktadır. Araç satışlarını sadece belli ülkelerde ve sipariş usulü gerçekleştiren firma, bu anlamda özgün bir kitleye sahiptir. Firmanın yeni tanıttığı Venom F5 Revolution Roadster modeli de son zamanların en iyi spor modellerinden biri olarak öne çıkmakta. Yine sınırlı sayıda üretilen bu model de şimdiden toplam alıcısı 12 farklı kişi ile buluşmuş durumda.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler