İstanbul'un Nostaljik Semti Kuzguncuk

İstanbul’un en güzel ilçelerinden Üsküdar’da yer alan Kuzguncuk nostaljik sokakları, Arnavut kaldırımları ve şirin renkli evleriyle görenlere huzur veriyor. Doğa ile baş başa kalabileceğiniz atmosferi, yiyecekleri ve semtin dört bir yanına yayılmış Osmanlı döneminin mimarisi semte gelen turistlerin ilgisini çekiyor. Bir yanda cami bir yanda kilise ve bir yanda da sinagogu içerisinde barındıran semt bu açıdan da İstanbul’un önemli noktalarından. Eski zamanlarda gibi hissettiren Kuzguncuk ismini 15. yüzyılda “Kuzgun Baba” adındaki veliden almıştır. Daha sonrasında 17. yüzyılda bir Musevi köyü olan kentte aynı zamanda Rumlar da yaşamıştır. Tam bir hoşgörü semti olan Kuzguncuk günümüzde İstanbul Anadolu Yakası’nda görülmesi gereken yerler arasındadır. Kuzguncuk’u keşfetmek istiyorsanız SIXT Rent a Car’ın zengin araç filosunu inceleyebilir, size en yakın şubemizden istediğiniz aracı kolayca kiralayabilir ve gezintinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Kuzguncuk’ta Görülmesi Gereken Yerler

Kuzguncuk gezi rehberi listemizin başında kartpostallarda yer alan caddeleri yer alıyor. Kuzguncuk İcadiye Caddesi’nde tarihi evler yer alırken cadde boyunca devam eden kafeler, restoranlar, antikacılar ve hediyelik eşya almak isteyenler için dükkanlar bulunuyor. Paşalimanı Caddesi ve Kuzguncuk Çarşı Caddesi de sahil kısmında yer alıyor ve sahilde Boğaz’a karşı yürüyüş yapabilme imkânı sunuyor. Kuzguncuğun simgesi olan tarihi rengarenk evleri semti adeta çevrelemiş. Ahşaptan yapılan 2-3 katlı köşke benzeyen bu yapılar Osmanlı döneminin mimari özelliklerini yansıtıyor. Semtteki estetik görüntünün bir parçası olan bu yapılar Kuzguncuk’a gelinmesi için adeta bir sebep. Kuzguncuk gezilecek yerlerden bir diğeri yer ise Marko Paşa Köşkü’dür. Marko Paşa, Rum bir doktor olmasının yanı sıra paşa rütbesine yükselen ilk doktor olarak biliniyor. Köşk günümüzde Kuzguncuk İlkokulu olarak hizmet vermektedir ve birçok dizi, filmde çekim için kullanılmıştır. Kuzguncuk Bostanı da semtte gezilebilecek noktalar arasında yer alıyor. Semtin arasında bulunan bu bostanlık alanda Kuzguncuklular ürünlerini yetiştirebiliyorlar. Zaman zaman etkinliklerin düzenlendiği bu alanda yürüyüş yapabilir, etkinliklerden yararlanabilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Kuzguncuk’ta Ne Yenir?

Kuzguncuk’ta görülmesi gereken yerleri gezdikten sonra mola vermek için restoranlarda ve kafelerde oturabilirsiniz. Nostaljik bir atmosfere sahip olan Kuzguncuk İcadiye Caddesi’nde ve ara sokaklarda birçok mekân bulunuyor. Kuzguncuk’un tertemiz havasında ve yeşilliklerle dolu atmosferinde kahvaltı yapmak kim istemez ki… Bu açıdan Kuzguncuk kahvaltı yapılacak noktalar arasında yer alıyor. Akşam yemeğinde Boğaz manzarası eşliğinde balık yemek istiyorsanız Kuzguncuk’ta İstanbul Anadolu Yakası’nın en iyi balıkçı restoranları yer alıyor. Birbirinden farklı tasarıma ve konsepte sahip olan balıkçı restoranları akşam yemeği için gidilebilecek yerler arasında. Aynı zamanda nostaljik kitap evlerinde kitap alışverişi yaparken bir şeyler yiyip içebilme imkânı bulunuyor. Tüm bunların dışında Kuzguncuk sokaklarında bulunan döner, tatlı ve ev yemekleri gibi leziz yemeklerin, gıdaların tadına bakabilirsiniz.

Kuzguncuk Nerede ve Kuzguncuk’a Nasıl Gidilir?

Kuzguncuk nerede sorusuna Kuzguncuk, İstanbul’un Üsküdar ilçesinde İstanbul Boğazı kıyısında yer alan bir semttir diyebiliriz. Üsküdar ile Beylerbeyi’nin arasında yer alan Kuzguncuk ulaşım açısından oldukça kolay bir lokasyondadır. Peki Kuzguncuk’a nasıl gidilir diye düşünüyorsanız isterseniz kendi aracınızla ulaşımı sağlayabilir veya otobüs, minibüs, vapur, Marmaray gibi toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Kuzguncuk, Üsküdar’dan yürüyerek yaklaşık 15 dakika mesafe uzaklıkta yer alıyor. Eğer yürümek tercihiniz değilse Üsküdar sahilinden geçen otobüsleri kullanabilirsiniz. Avrupa Yakası’ndan Kuzguncuk’a geçecek kişiler vapur yoluyla Kuzguncuk iskelesini kullanabilirler ancak daha sık seferlerin olduğu Üsküdar İskelesi de bir diğer seçenek arasında yer alıyor. Anadolu Yakası’ndan Kuzguncuk’u görmeye gelecekler için de Üsküdar yönündeki toplu taşıma araçlarını kullanabilir.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler