Hangi Aracı Kiralamalısınız? Bunlara Dikkat!

Araç kiralarken hangi aracın size uygun olduğunu belirlemek onlarca seçeneğin arasından zor gelebilir. Araç kiralama yaparken kendinize uygun araç seçimini ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi sahibiyseniz seyahatinizi daha zevkli hale getirebilirsiniz. Şehir içerisindeki seyahatlerinde araç kiralayanlar kadar şehirler arası yolculuklarda da araç kiralayanlar var. Uzun yolculuklarda araç kiralamak daha izole bir seyahat, hesaplı ve keyifli vakit geçirmenizi sağlıyor. Her gün araba kullanmayan kişiler için araç kiralamak oldukça avantajlıdır. Arabayla sorunsuz seyahat etmenin keyfini çıkarmak istiyorsanız SIXT Rent a Car’ın araç filomuz sayfasını ziyaret edebilir, size en uygun aracı kolayca kiralayabilirsiniz.

Kiralamak İçin Size Uygun Araçları Seçin

Binek, SUV, spor araç, minibüs gibi birçok araç kiralama seçeneğinizin bulunduğu durumlarda hangi aracı kiralamalıyım diye düşünüyorsanız en önemli konulardan biri araç içerisinde kaç kişi olacağınızdır. Araç içerisinde kalabalık olacaksanız koltuk sayısının yeterli olacağı, geniş arabaları tercih etmenizde fayda var. Şehirler arası seyahat edecekseniz bavullarınızın ne kadar yer kaplayacağı da bir diğer önemli konudur. Kiralayacağınız arabanın bagaj hacminin geniş olması gerekir. Bu gibi durumlarda küçük araçların tercih edilmesi yolculuğunuzun konforsuz geçmesine neden olabilir. Yolculuğunuzu planladığınız yerin nasıl olduğu da araç seçimindeki belirleyici etkenler arasındadır. Şehir içerisinde kullanacaksanız park yeri bulma ve yakkirıt tüketimi açısından küçük araç tercih edebilir. Dağlık alanlarda araç kullanacaksanız 4x4 SUV araç modellerini tercih edebilirsiniz. Araç kiralarken kiralayacağınız arabanın yakıt tüketimini de incelemeniz gerekmektedir. Seyahatleriniz sırasında bütçenizi aşmaması için aracın şehir içerisinde ve uzun yolda kaç litre yakıt tükettiğini bilmeniz önemlidir. Yakıt tipi seçimi de (dizel-benzin) bütçenizi etkileyen bir diğer unsurlar arasında.

Araba Kiralamada Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Araç kiralama dikkat edilmesi gerekenler listemizin ilk sırasında aracın hasarlı olup olmadığını kontrol etmek yer alıyor. Firma yetkilisinden araç teslim alırken hasar durumunu mutlaka kontrol edin. Çarpma, çizik, göçük gibi gözünüze çarpan hasarları firma yetkilisine bildirerek, sözleşmeye not aldırabilirsiniz. Daha sonrasında bagaj dahil olmak üzere aracın içerisindeki aksesuarları kontrol etmekle devam edebilirsiniz. Aracınızın temiz bir şekilde teslim edilmesi de hijyen açısından oldukça önemlidir. Kiraladığınız aracın yakıt deposuna bakmanız da araba kiralama dikkat edilecek hususlar listesinin başlarında yer alıyor. Size teslim edilen yakıt deposu seviyesinde aracı teslim etmeniz gerekmektedir. Eksik ya da fazla benzin almamanız için yakıt deposu seviyesini bilmeniz sizin için yararlı olacaktır. Kiraladığınız araç daha önce binmediğiniz bir model veya marka ise araç ile alakalı aklınıza takılan tüm soruları firma yetkilisine sormanız sürüş sırasında olumsuzluklar yaşamamanız için önemlidir. Kiraladığınız aracın sigortası ve kaskosu olması da önemli bir husustur. Son olarak aracınızı teslim ederken aracın içerisinde özel eşyalarınızı unutmamaya dikkat edin.

Araç Kiralama Şartları Nelerdir?

Kişilerin araç kiralamadan önce mutlaka bilmesi gereken şartlar vardır. Araç kiralama şartları denildiğinde akla ilk gelen soru genellikle “sürücünün yaşı kaç olmalıdır?” sorusudur. Kiralamak istediğiniz araca göre yaş ve ehliyet süresi değişiklik gösterebiliyor. Ekonomik araç kiralamak isteyen kişilerin 21 yaşında ve 2 yıllık sürücü belgesine sahip olması yeterli olurken orta ve üst sınıf araç kiralamak isteyen kişilerin 25 ila 30 yaşları arasında olması bekleniyor. Aynı zamanda kiraladığınız aracın kilometre sınırı bulunmaktadır ancak kilometre sınırı firmaya, araç modeline ve markasına göre farklılık gösterebilir. Aynı şekilde araç kiralarken aracın segmentine göre belirlenen depozito tutarları da değişiklik göstermektedir. Ayrıntılı bilgi için SIXT Rent a Car web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler