Uzun süredir hayalini kurduğunuz aracı alma zamanınız geldiyse, satın alma süreçlerine başlamadan önce dikkat etmeniz gereken bazı detaylar olduğunu hatırlatmak isteriz. Hangi arabayı almalıyım 2021 ile birlikte araç fiyatları da arttı diyorsanız, hem bütçenize hem de zevkinize göre tercih edebileceğiniz modeller son derece fazla. Vites, yakıt, model ve araç yaşı gibi durumlara dikkat etmeniz halinde yolculuklarınızı konforlu bir şekilde tamamlama şansı bulabilirsiniz. Özellikle büyük şehirlerde toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlamaktan şikayet ediyorsanız, kendinize en uygun modeli tercih ederek işinize ya da gitmek istediğiniz lokasyonlara kolayca ulaşabilirsiniz.

Bütçenize Göre Vites Seçenekleri

2021 model arabalar Türkiye şartlarında araçların bakım-onarım gibi süreçleriyle uğraşmak istemiyorsanız eğer doğru seçim olacaktır. Yeni alınan aracın çok fazla masrafı olmadığı gibi periyodik bakımlarını düzenli olarak yaptırmanız durumunda ise kullanım ömrü zamanla daha da artar. Ancak bu aşamada dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan biri vites seçimidir. Otomatik, yarı otomatik ve manuel araç seçiminde değerlendirebileceğiniz vites alternatifleri olarak karşınıza çıkar. Otomatik vites araba modelleri ise bu aşamada özellikle kadınlar tarafından çok fazla tercih ediliyor. Manuel alternatiflere göre otomatik araçlarda vites sürücü kontrolünde değildir. Sürüş esnasında sürücünün hızına göre vites değiştiği için kullanımı her zaman daha konforlu ve pratiktir.

Yakıt Türü Son Derece Önemli

Araç satın alırken aynı zamanda yakıttan da tasarruf etmek isterseniz dizel otomobilleri değerlendirebilirsiniz. Dizel araçlar daha yüksek torka sahip olduğu için yakıt açısından avantajlı olduğu gibi aynı zamanda yük taşıma konusunda da daha dayanıklıdır. Dizel araba fiyatları benzinli ya da gazlı araçlara göre her zaman biraz daha yüksektir. Özellikle sıfır ya da son model otomobil almak istiyorsanız, benzinli ve dizel araç arasında fiyar farkı bulunuyor. Yıpranma payı, bakım/onarım ve maliyet gibi hesapları düşünerek otomobil almak istemiyorsanız hem şehir içi hem de şehirler arası seyahatlerinizde SIXT filomuzu ziyaret ederek güvenle konforlu yolculuğun tadını çıkarabilirsiniz.

Zevkinize Uygun Farklı Modeller

Araba modelleri ve isimleri herkesin beğenilerine hitap edecek ölçüde çeşitli olmasının yanı sıra her geçen gün biraz daha konforlu ve dikkat çekici bir görünüm almaya başlamış durumda. Bu aşamada ise tamamen beklentilerinize ve kullanım kolaylığına uygun tercihler yapmanızı öneririz. Büyük ve geniş araçları kullanamıyorsanız daha küçük, kompakt, hatchback modellerden birini satın alabilirsiniz. Son dönemde popülerliği artan SUV model araçlar da büyük ya da geniş aileler için doğru bir seçim olacaktır. SUV araçlar sedan ya da hatchback gibi seçeneklere göre büyük olmasının yanı sıra yerden yüksekliği, geniş iç hacmi ve zorlu arazi koşullarında da kullanılabilmesi nedeniyle otomobil piyasasında değerini artırmaya başlamış durumda.

İkinci El Araç Seçiminde Dikkat Edilecekler

2021 model arabalar fiyatları nedeniyle herkesin bütçesine hitap etmiyor olabilir. Bu aşamada ise bütçenize uygun ikinci al alternatifleri inceleyebilirsiniz. Temiz, bakım gerektirmeyen ve yıpranmamış ikinci el araçlardan birini seçerek ulaşım ihtiyaçlarınıza da çözüm bulabilirsiniz. Yeni model yerine ikinci el bir araç seçecekseniz, bütçenizi iyi belirlemeniz ve hasar kayıt araştırması yapmanız önem taşır. Aracın herhangi bir kazası ya da kalıcı arızası var mı diye kontrol etmenin en pratik yollarından biri ekspertiz yaptırmak ya da hasar kaydını araştırmaktır. Tüm kontroller tamamlandığında ise yeni aldığınız otomobiliniz ile yolda olmanın tadını çıkarabilirsiniz. Araç alma prosedürleri ile uğraşamam derseniz eğer size en yakın SIXT kiralama noktamızı ziyaret ederek Premium kiralama deneyimi yaşayabilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler