HGS bakiye sorgulama internet üzerinden kolayca yapılabilen bir işlem. Genellikle e-Devlet Kapısı ya da PTT Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden HGS'de ne kadar bakiyem var diye merak eden sürücüler bilgi alabilmekte. Ayrıca geçiş ihlal cezaları gibi HGS ile ilgili farklı bilgilere de aynı ortam üzerinden erişilebiliyor. İçeriğimizi takip ederek siz de HGS bakiye sorgulama ve çok fazlası hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

İçindekiler

HGS Bakiyesi Ne Demek?

HGS (Hızlı Geçiş Sistemi), ücretli yol ve köprülerin kullanımı sırasında geçiş ücreti tahsilinin kolayca yapılmasını sağlıyor. Gişelerde beklemeden ödeme yapılmasını sağlayan bir ödeme sistemi olan HGS, trafik yoğunluğunu büyük oranda azaltıyor. HGS bakiyesi ise ücretli otoyol ve köprülerden geçmek için araca kayıtlı etiket numarasına yüklenen parayı ifade ediyor. Araçla yola çıkmadan önce HGS bakiyesinin yeterli olması sayesinde gişelerden sorunsuz bir şekilde geçmek mümkün.

HGS Bakiye Sorgulama Nereden Yapılır?

HGS bakiye sorgulama işlemini yapabileceğiniz 4 farklı kanal vardır. Bunların ikisi internet sitesi, biri mobil cihaz uygulaması, diğeri de çağrı merkezi üzerinden gerçekleştirilebiliyor. e-Devlet Kapısı ya da PTT Genel Müdürlüğü üzerinden, PTT'nin HGS uygulaması üzerinden ya da ilgili çağrı merkezini arayıp telefonla bakiyenizi kontrol edebilirsiniz. Bu kanallar aracılığıyla bakiyenizin yanı sıra HGS ile ilgili daha fazla bilgiye de ulaşabilirsiniz. HGS bakiyenizi sorgulayabileceğiniz noktaları öğrenmek için aşağıdaki adımlardan birini takip edebilirsiniz.

PTT İnternet Sitesinden HGS Bakiye Sorgulama

HGS bakiyenizi PTT internet sitesi üzerinden sorgulamak için öncelikle (https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/hgs.jsf) adresini ziyaret etmeniz gerekiyor. Ardından sisteme girebilmeniz için PTT’nin sisteminde üyeliğinizin olması gerekiyor. "Müşteri Hizmetleri Giriş" bölümüne tıklayıp ardından "Üye Olun" seçeneğine gidebilir ya da E-Devlet Şifresi ile Giriş'i seçebilirsiniz. Bu adımları tamamladıktan sonra dilediğiniz zaman sisteme girebilir, HGS bakiyenizi sorgulayabilirsiniz. Eğer zaten üyeyseniz yine "Müşteri Hizmetleri Giriş" butonuna tıklayıp e - posta ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz.

e-Devlet Kapısı Üzerinden HGS Bakiye Sorgulama

HGS bakiyenizi e-Devlet üzerinden sorgulamak içinse (https://www.turkiye.gov.tr/ptt-hizli-gecis-sistemi-hgs-hesap-bilgileri-sorgulama) adresine tıklayın. Bu internet sayfası PTT Genel Müdürlüğü alanıdır. Sayfada "Kimliğimi Şimdi Doğrula" butonuna tıklayıp e-Devlet bilgileriniz ile giriş yapın. Bu sayede hızlı bir şekilde HGS bakiyenizi öğrenebilirsiniz.

HGS Mobil Uygulaması İle Bakiye Sorgulama

HGS'de ne kadar bakiyem var, diye merak ediyorsanız bunun üçüncü yolu mobil uygulamadır. PTT A.Ş. tarafından sunulan "HGS - Hızlı Geçiş Sistemi" mobil uygulamasını App Store ve Google Play'de bulabilirsiniz. Uygulamayı akıllı telefonunuza indirin ve hesap oluşturun. Zaten bir üyeliğiniz varsa da e-posta ve şifreniz ile giriş yapın. Bu uygulamada HGS etiket numaranızı kullanarak tüm HGS ürünlerinizin bakiyesini görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca HGS bakiyesi yüklemek için de yine bu uygulamayı kullanabilirsiniz. HGS - Hızlı Geçiş Sistemi mobil uygulaması, tüm bunların yanı sıra çok daha fazla bilgiye (KM sorgulama, hasar sorgulama vs.) erişmenize de olanak tanıyor.

Telefonla HGS Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

HGS bakiyenizi telefondan arama yolu ile de öğrenebilirsiniz. Bunun için 0850 460 60 60 numaralı telefonu arayabilir, HGS danışma hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca HGS ile ilgili sorunlar için hgs@kgm.gov.tr e-mail adresine, 0312 801 04 04 - 0312 801 05 05 - 0312 801 06 06 numaralı fakslara da başvurabilirsiniz.

HGS'de Yeterli Bakiye Yoksa Ne Olur?

HGS hesabınızda geçiş için yeterli miktarda bakiye yoksa 7 gün içerisinde yeterli tutarı hesabınıza yüklemeniz gerekiyor. Aksi takdirde ilgili geçişler için tebligat işlemleri yapılıyor. Yeterli bakiye olmadan yapılan geçişler, 7 gün içerisinde hesaba yükleme yapılmaz ise 11 kat cezalı oluyor. Bu nedenle HGS hesap bakiyesinin sürekli olarak takip edilmesi gerekiyor. Bu riskler nedeniyle sürücüler ilgili kredi kartlarına otomatik ödeme talimatı da verebiliyor.

Önemli not: Avukat adı kullanarak HGS'den ödenmemiş borcunuz olduğunu, icra başlatılacağını belirtip ödeme yapılması için link paylaşılan dolandırma amaçlı SMS'lere lütfen itibar etmeyiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler