Aileler için yolculuk yapmak eğlence dolu anılara sahne olabilir. Fakat bu durum biraz da yolculuğun konforlu ve güvenli geçmesine bağlıdır. Eğer aile kullanımına uygun bir araba kullanılmıyorsa yolculuk beklenene zor bir hal alabilir. Çünkü iç kapasitesi ve bagaj hacmi dar alan arabalar geniş ailelerin beklentilerini karşılamayabilir. İşte bunu için "aile arabası" tanımına uygun olan araçları seçmenizde fayda var. Bu yazımızda ailenizin vazgeçilmezi olacak en iyi 6 aracı sıralıyoruz. Farklı kriterlere göre değerlendirdiğimiz araba modelleri arasında size makul gelecek seçenekleri rahatlıkla bulabilirsiniz. Uzun veya kısa soluklu seyahatler için geniş aile arabası çeşitlerini deneyimlemek istiyorsanız araç kiralama filomuz sizinle.

İçindekiler

Aile Arabası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Söz konusu aile arabaları olduğunda araçların iç tasarımından güvenlik özelliklerine kadar birçok unsur ön plana çıkıyor. Çünkü kalabalık bir yolculuğun keyifli bir şekilde sürmesi için arabanın hem konforu hem de harcadığı maliyet oldukça mühim. Bunun için aile arabası seçiminde birkaç unsuru muhakkak göz önünde bulundurmanızda fayda var. Bunun için araba önerilerimizi sunmadan önce aile arabası kriterlerinizi sıralamakla başlayalım:

  • Güvenlik: Geniş aile araçlarını değerlendirirken ilk olarak güvenlik özelliklerini incelemeniz gerekir. Aracın aktif güvenlik sistemleri, çarpışma testleri ve diğer donanımları her durumda ailenizin konforunu koruması için oldukça önemli.
  • İç Mekan Tasarımı: Bir aile aracının iç mekan tasarımı geniş ve kullanışlı olmalı. Koltukların ayarlanabilir olması, çocuk oto koltuğu bölümünün fonksiyonel olması ve geniş bacak mesafesi şüphesiz yol boyunca konforun anahtarı.
  • Bagaj Kapasitesi: Bagaj kapasitesi özellikle çocuklarla çıkılan yolculuklar için oldukça önemli. Çünkü çocuklarla yapılan seyahatlerde birçok eşyaya ihtiyacınız olabilir. Bunun için geniş bagaj kapasiteli veya katlanabilir koltuklara sahip olan arabaları tercih etmelisiniz.
  • Yolcu Kapasitesi: Ailenizin büyüklüğüne uygun bir otomobil seçmeniz, her yolculukta hazırlıklı olmanız için oldukça mühim. 5 veya 7 koltuklu modeller geniş aileler için ideal.
  • Yakıt Tüketimi: İster arabanızı şehir içinde kullanın ister şehir dışında... Yakıt tüketimi düşük maliyetli bir araç tercihi için oldukça önemli. Bunun için arabaların 100 km'de harcadıkları yakıt miktarlarını değerlendirebilirsiniz.

Ailenizle konforlu bir seyahat için yukarıda sıraladığımız unsurları göz önünde bulundurmanız gerekli. Böylece bütçeniz için ideal arabayı rahatlıkla bulabilirsiniz. Şimdi gelelim sizin için hazırladığımız geniş aile arabası tavsiyelerine.

1- Citroen C4

Hem araba tutkunuzu karşılayacak hem de ailenizin konforunu sağlayacak bir araç arayışındaysanız Citroen C4 doğru adres olabilir. Akıcı hatları ve dinamik görünümüyle öne çıkan ürün hatchback farkını sonuna kadar gösterir. Bununla birlikte markaya özel Citroen Advanced Comfort teknolojisi yol boyunca sıfır sarsıntı sunar. Bununla birlikte 380 litrelik bagajı ve iç tasarımında yer alan saklama alanları uzun yolculuklarda tüm eşyalarınızı götürmeniz için idealdir. Citroen C4 son teknoloji donanımlarıyla da aile konforu için vazgeçilmeziniz olmaya aday. Çarpışma uyarı sistemi, aktif güvenlik fren sistemi, otoyol sürüş asistanı ve hız sabitleme sistemi gibi teknolojilerle yol boyunca güvenliğiniz emin ellerde. Ailenizle birlikte keyifli yolculuklar gerçekleştirmek istiyorsanız Citroen C4'ü muhakkak değerlendirmenizi öneririz.

2- Fiat Egea Cross

Fiat Egea Cross'da yüksek teknolojili özellikleri ve çarpıcı tasarımıyla aile konforunuzun vazgeçilmezi olabilecek araçlardan biri. Bir araç düşünün ki sürücünün daima konforlu olması için bel desteği tasarımına kadar düşünülmüş. Bununla birlikte 440 litrelik bagajıyla ailenizin tüm ihtiyaçları için daima sizinle. Her yolcunun ferah ve konforlu bir şekilde seyahat ettiği bir yolculuk düşlüyorsanız Fiat Egea Cross ile gerçekleştirin! Katlanabilir koltuk kolçağından yorgunluk uyarı sistemine kadar her özelliğiyle fark yaratan Egea Cross ile yolculuklarda sadece güzel anlar konuşulur.

3- Renault Captur

Renault Captur gövde tasarımı, canlı renkleri ve çarpıcı detaylarıyla segmentinin en güçlü SUV aracı olmaya aday. Bu aracın her detayı modern ve konforlu bir sürüş deneyimi yaşamanız için özel olarak tasarlanmış. Captur'un geniş ve fonksiyonel iç tasarımı, aracın ailenizin büyüklüğüne göre şekillendirilebilir. Örneğin arka koltukların 16 cm'ye kadar öne kayabilmesiyle 536 litreye kadar bagaj hacmine sahip olabiliyorsunuz. Bu özellikle Captur'u sınıfının en geniş bagaj hacmine sahip otomobillerinden biri kılar. Bununla birlikte araç sürüş sırasında üstün teknolojili özellikleriyle yanınızda. Farklı sürüş modları ve güvenlik sistemleriyle dikkat çeken Captur, ailenizle birlikte gerçekleştireceğiniz tüm yolculuklarda ideal yol arkadaşınız olabilir.

4- Peugeot 3008

Peugeot 3008'de zarif dış görünümü, konforlu iç tasarımıyla, son teknolojili donanımlarıyla bir ailenin ihtiyaçlarını karşılayabilecek SUV araçları arasında. Bu aracı aile kullanımı için uygun kılan donanımların başına konfor dolu iç dizaynı ve son teknoloji özellikleri gelir. Sadece Peugeot araçlarında yer alan i-Cockpit konsepti, yolculukların konforlu bir şekilde sürmesi için her detayı sunar. Bu konseptle direksiyon, gösterge paneli ve kontrol ekranı sürücünün keyifli bir deneyim yaşanabilmesi için özel olarak tasarlanır. Bununla birlikte araç aileler için oldukça önemli olan güvenlik kriterini üstün teknolojileriyle sonuna kadar karşılar. Night-Vision gibi sürüş destek sistemlerine sahip olan 3008 ile ailenizle gece gündüz güvendesiniz. Ferah iç tasarımı ve güçlü özelliklere sahip olan bir araç arayışındaysanız Peugeot 3008 sizi fazlasıyla memnun edebilir. 

5- Toyota Corolla

Toyota Corolla serisi, her zaman döneminin popüler araçları arasında yer almıştır. Her dönemin favorileri arasında yer almayı başaran Toyota'nın bu modeli yenilenmiş haliyle teknoloji dolu günümüzde de yerini almayı başardı. Hibrit teknolojisiyle sunulan modellere de sahip olan yeni Corolla düşük yakıt tüketimiyle cebinizi ferahlatabilir. Bununla birlikte aracın iç tasarımındaki ısıtma ve klima sistemleri kapsamlı etkisiyle keyifli bir yolculuk için ideal. Ayrıca sürüş asistanı, park destek asistanı ve acil durum sürüş durdurma sistemi gibi teknolojileriyle ailenizin güvenliği emin ellerde. Son teknolojilerin getirilerini keşfetmek ve ailenize konforlu dolu seyahatler sunmak için Toyota Corolla serisini inceleyebilirsiniz.

6- Opel Mokka

Hem ailenize hem de kişisel aktivitelerinize ayak uydurabilecek şık bir araç arıyorsanız listemizin son konuğuyla karşınızdayız! Opel Mokka fonksiyonel iç tasarımı ve çekici dış görünümüyle içi geniş arabalar arasında en karizmatik seçenek olabilir. Siyah renkli tavan ve kaput tasarımıyla öne çıkan araç segmentinin en farklı görünümünü sunar. Ayrıca Mokka otomobil estetik görünüm konusundaki iddiasını modern ve zarif iç tasarımıyla da devam ettirir. Araç seçiminde estetik görünüm kriterleriniz arasındaysa Opel Mokka sizi oldukça etkileyecektir. Buna ek olarak ürün güvenlik, konfor ve kullanım konusunda da birçok özellik sunar. Güçlü performans sunan 130 beygir turbo motora sahip olan araç sürüş modları ve teknolojik sistemleriyle araç tutkunlarının vazgeçilmezi olmaya aday. Bununla birlikte açılır kapanır arka koltuklara sahip olan araç 1105 litreye kadar çıkabilen bagaj kapasitesiyle bir ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya kararlı. Opel Mokka'yı tercih ederek teknolojinin fonksiyonellikle buluşmasını deneyimleyebilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler