Araç alırken göz önünde bulundurulan özelliklerden ilk ikisi şüphesiz güvenlik ve dayanıklı olup olmaması oluyor. Sağlam, güvenilir ve dayanıklı araçlar sürücülere ekstra bir güven duygusu sağlıyor. Gelişen otomotiv sektörü ile birlikte de birçok araba üreticisi bu üç faktörü göz önüne alarak daha sağlam ve dayanıklı araçlar üretmeyi amaçlıyor. Bunun içinse araçlarına çeşitli özellik ve teknolojiler ile donatarak sürüş deneyimini iyileştirmeyi amaçlarken sürüşü daha güvenli kılıyor. Tüm araba üreticileri araçlarını optimize etmeye çalışırken öyle otomobiller var ki artık sağlamlıkları ile ön plana çıkıyor. Peki günümüzde en sağlam arabalar hangileridir? Sürücüler için güvenli bir sürüş deneyimi sağlamak amacıyla üretilen ve çeşitli testlerden başarılı bir şekilde çıkan araçları sizler için araştırdık ve bu yazımızda yer verdik. İşte merak edilen en sağlam araba modelleri ve özellikleri!

İçindekiler

Volvo XC90

Sağlam araba deyince akla ilk gelen markalardan olan Volvo, dünyanın en sağlam araba markaları arasında yer alıyor. Çeşitli modellere sahip olan Volvo kalitesi ve sağlamlığı ile ün salmış markalardan biri. Dolayısıyla XC90 modeline de bu listede yer vermezsek olmaz. XC90 çeşitli çarpışma testlerinde üstün bir performans göstermiş olup sürücülere güven sağlıyor. Araç özellikleri içerisinde otomatik fren sistemi, şerit takip sistemi başta olmak üzere çeşitli geniş güvenlik önlemleriyle tüm modellerden öne çıkıyor. Bu serinin XC60, S60, S90 araç modelleri de güvenlik açısından öne çıkan araba çeşitleri arasında değerlendirilebiliyor.

Subaru Outback

En sağlam arabalar listesinin bir diğer modeli ise Subaru Outback oluyor. Dayanıklılık ve güvenlik konusunda kendini kanıtlamış bir marka olan Subaru, bu modeli ile beklenen performans ve güvenliği karşılıyor. Dört çeker çekiş gücüne sahip olan bu model, arazi koşullarına olan uygunluğu ile dikkatleri üzerine çekiyor. Yüksek arazi performansı ile de bilinen bu araç modeli çarpışma önleme özellikleri ile de güvenlik standartlarını yükseltiyor.

Mercedes-Benz E-Class

Mercedes Benz sağlam araba markaları arasında adı geçen araçlardan biri. Özellikle de E-Class serisi sağlamlığı ile ön plana çıkıyor. Lüks segmentte sahip olan E-Class, güvenlik teknolojileri ve dayanaklığı sayesinde bu listede yerini almayı başarıyor. Özellikleri arasında çarpışma önleme, kör nokta uyarı sistemleri, adaptif cruise kontrol gibi çeşitler yer alır. sürücülere güveli bir sürüş ortamı yaratan Mercedes-Benze E-Class ile siz gönül rahatlığıyla bir yolculuk yaşayabilirsiniz.

Jeep Wrangler

Jeep Wrangler de sağlam araba markaları ve modelleri arasında yer alıyor. Off-road özelliği ile ön plana çıkan bu araçlar, pek çok koşula karşı dayanıklılığı ile sürücülerin beğenisini ve güvenini kazanıyor. Sağlam şasisi ve dört teker çekiş gücü sayesinde en zorlu yollarda bile sizi güvenli bir şekilde gideceğiniz yere ulaştırmayı başarıyor. Sağlam kasası ve yol tutuşu ile de beğenileri kazanan bu araç ile güvenli bir şekilde yolculuk edebilirsiniz.

Renault Clio

Günümüzün en çok kullanılan araba modellerinden biri olan Clio, sağlam araçlar listesinde yerini almayı başarıyor. Euro NCAP testlerinden başarıyla geçen Renault Clio en güvenilir araba olmayı başarıyor. Yapılan testlerin sonuçlarına göre %96 yetişkin koruması, %89 çocuk korumasına sahip. Yokuş kalkış desteği, acil fren destek sistemi gibi pek çok özelliği donanımı içerisinde barındıran Renault Clio birçok sürücü tarafından dünyanın en sağlam arabası olarak nitelendirilebiliyor.

Peugeot 508

Popüler araba modellerinden biri olan Peugeot 508, en sağlam sedan arabalar arasında yer alıyor. Euro NCAP testlerinden %96 yetişkin %86 çocuk koruması oranlarına ulaşan bu araç modeli oldukça dayanıklı. Estetik tasarımı güvenli donanımı ile de buluştuğunda sürücülerin gözdesi olmayı da başarıyor.

SIXT araç filosu sağlam araba modelleri ile sizlere hizmet vererek sürüşlerinizi güven altına almayı amaçlar. Siz de araba ihtiyaçlarınızı geniş

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler