Yakıt ekonomisi son zamanlarda otomobil alıcıları için revaçta konular haline geldi. Çünkü yakıt ekonomisi demek hem çevre dostu hem de düşük maliyetli bir yolculuk keyfi demektir. Bunun için otomotiv sektörünün önde gelen markaları düşük yakıt tüketimi sunan modellerini artırmaya devam ediyor. Eğer siz de az yakan arabaları merak ediyorsanız doğru adrestesiniz. Bu yazımızda yakıt ekonomisi açısından ön plana çıkan otomobil modellerini derledik. Düşük maliyetli yolculuklar sunan araçları incelemek için sabırsızlanıyorsanız buyurun başlayalım!

İçindekiler

En Az Yakan Benzinli Arabalar

  • Fiat 500S
  • Opel Corsa
  • Peugeot 208

Fiat 500S 0.9 Twinair 85 HP

Şehir içi araç kullanımında hafiflik ve tasarım sizin için ön planda ise Fiat 500S vazgeçilmeziniz olmaya aday. Oldukça havalı bir tasarıma sahip olan bu araç minimal yapısıyla konforlu bir şekilde kullanım sunuyor. Sempatik çizgilerin sportif bir görünümle buluştuğu tasarımla trafikte dikkatleri üzerinize çekmeye hazır olun. Fiat 500S'in motor özellikleri yakıt maliyeti konusunda sınıfı geçmeyi başarıyor. 0,9 litrelik çift silindirli motor Twinair teknolojisiyle geliştiriliyor. 100 km'de ortalama 4,6 litre yakıt tüketen Fiat 500S şehir içinde düşük maliyetli yolculuklar için doğru adres olabilir.

Citroen C3

B segmentinde yer alan Citroen C3 1.2, yakıt ekonomisiyle hatchback modelleri arasında dikkat çekiyor. Oldukça şık bir tasarıma sahip olan bu araç geniş iç tasarımıyla ailelerin ortak tercihi. Kalabalık yolculukları konforlu bir şekilde gerçekleştirmek için Citroen C3'ün geniş ve ferah iç tasarımına güvenebilirsiniz. Buna ek olarak aracın gelişmiş süspansiyon sistemi, yolculuk konforunu artırıyor. C3 ile sessiz ve akıcı bir sürüş deneyimi yaşamaya hazır olun! Aracın yakıt tüketim performansı incelendiğinde ise düşük yakıtla yüksek verim alınabildiğini söylemek mümkün. 110 HP güç sunan 3 silindirli motor karma yakıt tüketiminde 4,7 lt/ 100 km yakıt performansı sunuyor. Kompakt, fonksiyonel ve yakıt tasarrufu sunan bir araç arayışındaysanız Citroen C3'ü değerlendirmeden geçmeyin.

Peugeot 208

Avrupa'da yılın otomobili seçilen Peugeot 208, her açıdan kullanıcıların beğenisini kazanmayı başarıyor. Karizmatik dış tasarım ve konforlu bir kullanım için her detayın düşünüldüğü iç tasarım kaliteli bir yolculuk deneyimi sunuyor. Bununla birlikte gelen i-Cockpit gibi teknolojik sistemleriyle yolculuk keyfini katbekat artırıyor. Araba seçiminde anahtar kelimeleriniz sessiz, güçlü ve konforlu ise bu aracı incelemenizi öneririz. En az yakan araçlar listemizin konuğu olmaya hak kazanan Peugeot 208 1.2 PureTech 75HP karma tüketimde 4,1 litre yakıt tüketiyor.

En Az Yakan Dizel Arabalar

  • Renault Clio
  • Audi A3 Sedan
  • Volkswagen Polo

Renault Clio 1.0 TCe ECO

En çok satan hatchback modelleri arasında yer alan Renault Clio 1.0 TCe tasarımı ve performansıyla sınıfının en iyi olmaya aday. Şehir içi yolculuklarında oldukça başarılı bir performans sunan bu araç tasarımıyla modern bir izlenim yaratıyor. Keskin far tasarımı ve canlı renkleriyle karizmatik bir atmosfer sunan Renault Clio ile araba tutkunuzu yansıtın. Buna ek olarak aracın iç tasarımı da en az dış tasarımı kadar iddialı. "Akıllı Kabin-Smart Cockpit" teknolojisiyle desteklenen aracın koltuk tasarımından konsol yapısına kadar her detayıyla yolcuların rahatını düşünüyor. 100 km'lik bir yolculukta şehir içinde 4,3 litre, şehir dışında 3,2 litre ve karma tüketimde 3,6 litre yakıt tüketen bu araçla konforlu seyahatlerin tadını çıkarabilirsiniz.

Opel Crossland 1.5 T Edition

Sınıfının en güvenlisi mottosuyla araba tutkunlarının karşısına çıkan Opel Crossland 1.5 T Edition az yakan SUV araçlar arasında yer alıyor. Gösterişli bir görünüme sahip olan Crossland otomobil seçiminde güçlü bir görünüm önceliği olanlar için ideal. Bununla birlikte araç, üstün teknolojili donanımlarıyla güvenli ve konforlu bir kullanım sunmakta. Şerit ihlali uyarı sistemi, hız sabitleyici, far ve yağmur sensörü gibi güvenlik için sunulan özellikler yolculuk boyunca yanınızda. Yakıt tüketimi konusuna geldiğimizde Crossland'ın güçlü performansına nazaran tasarruflu kullanım sunduğunu söylememiz mümkün. Şehir içinde 4,4 l/100 km, şehir dışında 3,8 l/100 km ve karma tüketimde 4,0 l/100 km yakıt tüketen araç SUV tutkunlarını tatmin edecek.

Volkswagen Polo 1.6 TDI

Volkswagen Polo kompakt tasarımı oldukça verimli bir sürüş deneyimi sunuyor. Sportif tasarımıyla öne çıkan bu araç yumuşak hatlarıyla enerji dolu bir atmosfer yaratıyor. Bununla birlikte gelen geniş ve kullanışlı iç tasarım kullanım sırasındaki tüm ihtiyaçlarınıza cevap veriyor. Ayrıca yokuş kalkış sistemi, park sensörü ve yağmur sensörü gibi teknolojik özellikleriyle güvenli bir sürüş deneyimi vadediyor. Konu yakıt tüketimine geldiğinde ise Volkswagen Polo sınıfı geçmeyi başarıyor. Şehir içi kullanımda 4,4 litre, şehir dışı kullanımda 3,6 litre ve karma kullanımda 3,9 litre yakıt tüketen Polo'nun tasarruflu kullanım konusunda takdiri hak ettiği ortada.

Listemizdeki araçları ve daha fazlasını deneyimlemek isterseniz SİXT’in Araç Kiralama hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler