Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Nerelerde Bulunur?

Düşük maliyet, çevreye duyarlılık ve konforlu sürüş sunan elektrikli araç modelleri her geçen gün yeni özelliklerle araç tutkunlarının beğenisine sunuluyor. Hal böyle iken bu araçların her alanda konforlu bir şekilde kullanmak için şarj istasyonu ihtiyacı her geçen gün artıyor. Eğer siz de bu teknolojiyi keşfetmek istiyor fakat şarj konusunda problem yaşamaktan korkuyorsanız merak etmeyin. Bu içeriğimizde elektrikli araç şarj istasyonlarını sizin için derledik. Sizin için ideal elektrikli araç şarj istasyonlarını yazımızı detaylı olarak inceleyerek öğrenebilirsiniz. Eğer henüz elektrikli araç deneyimi yaşamadıysanız hemen araç kiralama filomuzdan yararlanabilirsiniz.

İçindekiler

Türkiye'de Elektrikli Araç Şarj İstasyonları

Elektrikli araçlar benzin ve dizel ile çalışan geleneksel modellere nazaran daha çevre dostu bir performans ortaya koyuyor. Çünkü bu araçlarda karbon salınımına neden olabilecek bir egzoz sistemi mevcut değil. Karbon salınımı çevre sorununa sebep olmayan elektrikli araçlar konforlu bir sürüş deneyimi de sunuyor. Sessiz bir şekilde kullanılabilen araçlar gürültüsüz bir trafiğin mümkün olabileceğinin en büyük kanıtı. Bakım masrafları, düşük yakıt maliyeti ve konfor konusunda da avantajlı bulunan bu araçlar geleceğin otomobilleri olmaya aday. Bu bilgiler araba ile ilgilenen herkesin dilinde. Fakat akıllarda tek bir soru kalıyor. Ülkemiz elektrikli araç trendine yeterince hazırlıklı mı? Bu sorunun cevabını olumlu bir şekilde verebilmek için araç istasyonlarının yeterli seviyede olması gerekiyor. Her geçen gün artan araç şarj istasyonları bu ihtiyacın yakın zamanda karşılanacağını gösteriyor. Özellikle nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu bölgelerde birçok noktada araç şarj istasyonuna rastlamak mümkün. Ayrıca İzmir, Ankara ve İstanbul araç şarj istasyonlarının yanı sıra diğer bölgelerde de yaygınlaşma sürüyor. Şuana kadar yer alan Türkiye elektrikli araç şarj istasyonları sayısı 3457 sayısını aşmış durumda. Bununla birlikte istasyonlar AC ve DC olarak ikiye ayrılıyor.

AC Şarj İstasyonu Nedir?

Elektrikli kaynağı çeşitleri arasında yer alan AC, "Alternatif Akım" anlamına geliyor. Ev prizleri gibi gereçlerde de kullanılan alternatif akım, elektrik kaynağının cihaza güvenli bir şekilde aktarılmasını sağlıyor. Elektrikli araçların bir kısmı da AC şarj istasyonlarından yararlanıyor. Bu tür şarj istasyonları yakıt maliyeti konusunda avantaj sunuyor. Fakat araçların şarj olma süresi biraz uzun olabiliyor.

DC Şarj İstasyonu Nedir?

DC şarj istasyonları hızlı bir dolum işlemi için tercih ediliyor. "Doğrusal Akım" anlamına gelen bu sistemlerde elektrik kaynağının hızlı bir şekilde aktarılması için özel dönüştürücüler kullanılıyor. Bu dönüştürücüler sayesinde şarj süresi büyük oranda azalıyor. Fakat bu süreçte güç kaybı meydana gelebiliyor. Bu durum maliyetin artmasına sebep olabiliyor.

 

İstanbul Elektrikli Araç Şarj İstasyonları

Milyonların yaşadığı İstanbul'da elektrikli araçların ihtiyaçlarını karşılayacak kadar şarj istasyonu yer alıyor. Neredeyse İstanbul'un her bölgesine kurulan istasyonlar şehir merkezlerinde ve otoyol üzerinde yer alıyor. Beşiktaş, Avcılar, Ataşehir, Kadıköy ve Şişli gibi İstanbul'un yoğun bölgelerinde şarj istasyonlarına rastlayabilirsiniz. Buna ek olarak bölgede hem AC hem de DC şarj istasyonlarını bulabilirsiniz.

Ankara Elektrikli Araç Şarj İstasyonları

Başkent de elektrikli araç konusunda hızla gelişen bölgelerin başında geliyor. Elektrikli araç kullanımının her geçen gün arttığı bölgede otomobil şarj istasyonlarının da aynı doğrultuda arttığını söylemek mümkün. Batıkent, Çankaya, Yenimahalle ve Gölbaşı gibi bölgelerde aracınızın yakıtını yenilebileceğiniz noktalara ulaşabilirsiniz. Ankara elektrikli şarj istasyonlarına hem şehir içinde hem otoyollarda rastlamanız mümkün. Elektrikli aracınızla yapacağınız uzun yolculuklar için de bu bölgede şarj doldurma imkanı bulabilirsiniz.

İzmir Elektrikli Araç Şarj İstasyonları

İzmir bölgesi de elektrikli araçları şarj etme konusunda oldukça hazır bir durumda diyebiliriz. Farklı firmaların girişimleriyle kurulan istasyonların gittikçe arttığı bölgede aracınızı şarj edebileceğiniz yüzlerce nokta bulunuyor. Bornova, Konak, Çeşme, Gaziemir ve Karşıyaka gibi yoğun bölgelerde birçok farklı şarj istasyonu noktasına ulaşabilirsiniz. Üstelik İzmir'in genelinde hem AC hem de DC şarj istasyonlarına ulaşmanız oldukça kolay. Kişisel tercihlerinizi göz önünde bulundurarak dilediğiniz şarj istasyonunu tercih edebilirsiniz.

Bu tür bölgelerin yanı sıra elektrikli şarj istasyonları ülkemizin neredeyse tamamına yayılmış durumda. Antalya, Muğla, Trabzon ve Gaziantep elektrikli araç şarj istasyonu konusunda zengin bölgeler arasında yer almakta. Ülkemiz şarj istasyonlarının yaygınlaşmasıyla elektrikli araç devrimine hızla hazır hale geliyor.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler