Araçla Seyahat Ederken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Aracınızla tatile çıkmayı mı planlıyorsunuz? COVID-19 pandemisi nedeniyle tatilcilerin tercihlerinin başında arabayla seyahat etmek geliyor. Arabayla yola çıkılan tatiller hem daha keyifli hem de daha eğlenceli olmakla birlikte maliyet açısından da oldukça avantaj sağlıyor. Sizin de tercihiniz arabayla seyahat etmek ise yola çıkmadan önce mutlaka yazımızı incelemenizi öneririz. Araç bakımının ve kontrollerinin yapılması, dinlenilmiş bir şekilde güvenle yola çıkılması, trafik kurallarına uyulması araç seyahatinde dikkat edilmesi gerekenler listemizdedir. Arabayla yolculuğu seviyorsanız, seyahatinizi SIXT Rent a Car ‘ın birinci sınıf kiralama hizmeti sunan filosuyla daha konforlu hâle getirebilirsiniz.

Araç Bakımınızı Yaptınız mı?

Uzun yola aracınızla çıkacaksanız mutlaka araç bakımınızı yaptırmalısınız. Araç bakımı ile sizin ve sevdiklerinizin daha güvenli bir yolculuk geçirmesini sağlayabilirsiniz. Aracın şehir içinde kullanımı sırasındaki performansı ile şehirler arası yoldaki performansı aynı olmadığından dolayı yolculuk öncesinde aracınızın bütün motor bakımlarının eksiksiz yapılması ve fazla yağ tüketimi olacağından dolayı motor yağının kontrol edilmesi gerekmektedir. Bunlarla birlikte frenler, lastikler, antifiriz, silecekler ve silecek suyu, akü, süspansiyon, aydınlatma, hava filtresi gibi araç için önemli unsurları yolculuğunuza çıkmadan önce kontrol etmeyi ve gerekirse değiştirmeyi ihmal etmemenizi öneririz. Ayrıca yolculuk sırasında daha rahat edebilmeniz için aracın iç dış temizliğini ihmal etmeyin.

Dinlenmeden Yola Çıkmayın

Arabayı siz kullanacaksanız konsantrasyonunuzun yerinde olması oldukça önemlidir. Yola çıkmadan önce uykunuzu tam almış olmalısınız. Dikkatsiz ve uykusuz şekilde araba kullanırsanız sevdiklerinizin hayatını tehlikeye atabilirsiniz. Uzun süre araç kullanmak dikkat dağınıklığına ve yorgunluğa neden olabilir. Eğer yolculuk sırasında çok yorulduysanız biraz dinlenmek size iyi gelecektir. Mola verdiğinizde civarda bulunan restoranlarda, benzincilerde ve dinlenme tesislerinde ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Rahatça dinlenebileceğiniz ve kişisel işlerinizi halledebileceğiniz bir yerde durmak yolculuğun devamında daha rahat bir deneyim yaşamanıza yardımcı olur. Uzun yolculuklarda rahat bir sürüş ve seyahat deneyimi için kıyafetlerinizi ona göre seçebilirsiniz. Araba kullanırken bol, rahat ve terletmeyecek kıyafetler tercih edebilirsiniz.

Güvenliğiniz Önceliğiniz Olsun

Aracınıza biner binmez yapmanız gereken ilk iş emniyet kemerinizi takmanız olmalı. Unutmayın ki emniyet kemeri, önlenebilir kaza durumlarında hayat kurtarabilir. Yola çıkarken aracın içerisindeki herkesin emniyet kemerini taktığından emin olun ve seyahatinize daha güvenli devam edin. Oluşabilecek anlık risklere karşı aracınızda mutlaka ilk yardım çantası bulundurmanızı tavsiye ederiz. Sargı bezi, yara bandı, makas ve tentürdiyot gibi birkaç önemli ürün ile ilk yardım çantanızı hazırlayarak sizi ve sevdiklerinizi beklenmedik risklere karşı koruyabilirsiniz. Yolculuk sırasında sürücünün görüş mesafesini engelleyecek eşyaları kullanmamanız da seyahati sorunsuz şekilde tamamlamanız adına önem taşıyor. Özellikle dikiz aynası ve yan aynaların görüşünü kapatmak yolda bulunan diğer araçları ve sizi tehlikeye atabilir. Sürüş sırasında telefona bakmak, yüksek sesle müzik dinlemek, yemek yemek gibi araba kullanırken başka şeylerle ilgilenmemeniz gerekir.

Yolculukta Uyulması Gerekenler Kurallara Dikkat

Uzun yola çıkmadan önce uyulması gereken trafik kuralları sorunsuz şekilde varış noktanıza ulaşabilmeniz adına önem taşıyor. Mutlaka şehirler arası yolculukta hız limitlerine uyun. Hız limitlerinin üstüne çıkmak kaza olasılığını artırır ve genellikle kazalar yüksek hızdan kaynaklıdır. Seyahatinizi kışın yapacaksanız, kış lastiği kullanmayı ihmal etmeyin. Kar tatiline gidecekseniz sadece kış lastiği yeterli olmayabilir. Bunun gibi durumlarda zincir kullanmanız karlı hava şartlarında aracınızın kaymasını da engelleyecektir. Aracınızla uzun yola çıkmadan ya da tatil rotanızı planlamadan önce dikkat edilmesi gerekenler listemizi incelediyseniz harika bir yolculuk sizleri bekliyor. Ekonomik fiyatlara konforlu ve kaliteli araç kiralamak isterseniz mutlaka SIXT rent a car web sayfamızı ziyaret etmenizi öneririz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler