Yaz - kış önem arz eden araç klima bakımı, araç içi iklimlendirmenin verimli bir şekilde sürmesi için elzem. Soğuk bir kış şartında arabaya binip yola koyulurken klimanın sıcak üflememesi gibi bir problemi yaşamak oldukça tatsız durumlar doğurabilir. Bir an önce sizi ısıtıp yola hazır hale getiren arabanızda keyifli bir yolculuğa çıkmanız önemli. Yolculuk konforunu dahi önemli ölçüde etkileyen araç klimaları, bu bakımdan doğru ve düzenli şekilde bakım görmeye de ihtiyaç duyuyor. Peki araç klima bakımı nasıl yapılır? Bunun için periyodik olarak hangi işlemleri uygulamanız gerekir? Ayrıntılar blog yazımızda!

Araç Klima Bakımı Neden Önemli?

Araç klima bakımı nasıl yapılır sorusuna geçmeden önce, bu sürecin niçin önemli olduğunu bilmekte yarar var. İlk başta tabii ki araç içi konforun ve iklimlendirme standartlarının sorun çıkarmadan devam etmesi açısından önemli olduğu akla gelebilir. Yaygın bilinenlerin aksine, araç klimaları yalnızca araba içerisindeki ısı kontrolünü sağlamakla kalmıyor. Buna ek olarak araç içerisindeki nem oranını da düzenliyor. Bu sayede yaz aylarında sıcaklığı dengeleyebilen oto klimalar, çetin kış şartları baş gösterdiğinde de nem kontrolünü sağlayarak görüş sağlığını iyileştirebiliyor. Araç klima temizliği ve bakım sürecinin bir diğer önemli noktası ise tasarruf alanında kendini belli ediyor. Düşünün: Uzun süre gerekli bakımları yapılmamış bir oto klima, düzgün çalışabilmek amacıyla çok daha fazla yakıt tüketebiliyor. Uzun vadede cep yakan sonuçlar dahi bu nedenle ortaya çıkabiliyor. Araç klima bakımı sayesinde böylece yakıttan da önemli ölçüde tasarruf etmek mümkün hale geliyor.

Araç Klima Bakımı Nasıl Yapılır?

Araç klima tamiri ya da bakımı için farklı metotlar, periyodik uygulamalar mevcut. Araç klima bakımının en önemli parçalarından biri ise hiç şüphesiz ki polen filtresinde saklı. Araç klimalarındaki polen filtreleri, sürüş esnasında arabanın maruz kaldığı toz ve benzeri unsurları temizlemekle görevli. Bu sayede klima sistemi ile aracın içine üflenen hava da temiz kalabiliyor. Bu nedenle klimalardaki polen filtresini düzenli aralıklarla değiştirmeniz, temiz hava standartlarını yakalamanız için önemli. Araç klima bakımının bir diğer önemli parçası ise klima gazı ile yakından ilişkili. Klimalarda hangi tip klima gazının kullanılacağı ilgili kompresörlerin üzerinde belirtiliyor. Buna göre kullanılan klima gazını tespit edebilir ve periyodik olarak yağ değişimini gerçekleştirebilirsiniz. Makineler yardımıyla da ölçümü yapılan kompresörlerin, böylece istenen güç ile hava iletip iletmediği de kontrol edilebiliyor. Bu açıdan araç klima bakımında kompresörler ve filtrelerin temizliği en önemli iki noktadır diyebiliriz.

Araç Klima Bakımı İçin Tüyolar

Araç klima soğutmuyor problemi, klima bakımına dair en önemli ve aratılan konulardan biri. Klimayı çalıştırdığınız zaman eğer istenen randımanı alamıyorsanız en yaygın neden tıkalı polen filtresidir. Düzenli aralıklarla polen filtresinin değişimi bu sorunu çözebilir. Araç kliması soğutmuyorsa gazın bitmiş olma ihtimali de var. Eksilen klima gazının yüklenmesi için servisten destek alabilirsiniz. Araç klima gazı bittiği nasıl anlaşılır merak ediyorsanız da cevap kompresörde. Kompresör çalıştığı halde klima soğutmuyorsa ya da çok az soğutuyorsa klima gazı azalmış veya bitmiş demektir. Bunun için bir teknik servisten destek almanız gerekir. Araç klima bakımları genel olarak dizel araçlar 10 bin, benzinli araçlar için 15 bin kilometre kullanıldığı zaman yaptırılabilir. Klimanızı az kullanıyorsanız dahi en azından haftada 1 kez 10 dakika boyunca çalıştırabilirsiniz. Bu sayede kompresörün düzgün çalışmasını sağlayabilirsiniz. Bunu yaparken de en yüksek fan hızına ve en soğuk ayara getirdiğinizden emin olun. Dilerseniz, yüksek hijyen standartları sunan araç filomuzdan da seyahatinize uygun bir aracı hemen kiralayabilirsiniz. Tüm sorularınız içinse İletişim sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler