Araç kiralamak son yıllarda oldukça popüler. Henüz araç satın almak için uygun koşullarınız bulunmuyorsa ancak araba konforundan da faydalanmak istiyorsanız araç kiralamak sizin için harika bir seçenek olabilir. Üstelik ister kısa dönem isterseniz de uzun dönem olarak araç kiralama yapabilirsiniz. Sürecin içerisinde ve süreç sonunda bir pişmanlık yaşamamak içinse araç kiralarken dikkatli olmakta yarar var. Peki araç kiralarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Bu sorunun cevabı ve araç kiralamada işinize yarayacak tüm ipuçları yazımızın devamında sizleri bekliyor!

İçindekiler

Araç Kiralama Yaparken Bunlara Dikkat!

İster iş sebebiyle ister seyahat öncesi isterseniz de ikame araç olarak kullanmak için araç kiralıyor olun her kiralama senaryosunda da dikkatli olmanız gereken birtakım hususlar mevcut. Bunların neler olduğunu bilirseniz ve dikkatli olursanız araç kiralama sürecinizi oldukça memnuniyetle tamamlayabilirsiniz. Araç kiralamada dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde listeleyebiliriz:

Firma Seçimi Konusunda Titiz Davranın

Araç kiralayacağınız zaman kafanızda araç nereden kiralanır sorusunun canlandığını biliyoruz. Araç kiralama yaparken pişmanlık ve kötü bir deneyim yaşamamak için mutlaka doğru firmayı seçmelisiniz. Araç kiralamanın köklü ve güvenilir adreslerinden Sixt, uzun dönem ve günlük araç kiralama ihtiyaçlarınızda yanınızda! Hemen yurt içi ya da yurt dışı araç kiralama rezervasyonu oluşturarak, güvenle araç kiralayabilirsiniz.

İhtiyaca Uygun Araç Seçimi Yapın

Araba kiralama sürecinde nasıl bir araç kiralayacağınızı önceden belirlemeniz çok önemli. Bunun için de aracı kaç kişi kullanacağınız, araçla kaç kilometre yol yapacağınız gibi detaylar belirleyici olacaktır. Örneğin 2 kişi seyahat edeceğiniz bir tatil planınız varsa hatchback kasa küçük araçlar işinizi görecektir. Ancak ailecek ya da 4-5 kişilik arkadaş grubunuzla birlikte kullanabileceğiniz bir araca ihtiyacınız varsa içi geniş sedan araçlar ya da aile arabalarını tercih edebilirsiniz. Eğer şehir içinde kullanacağınız bir araç kiralayacaksanız benzinli ya da dizel olması çok önemli olmayabilir ancak uzun yol yapacaksanız dizel aracı tercih etmeniz yakıt kullanımı açısından daha tasarruflu bir seçim olacaktır.

Aracın Yakıt Kontrolünü Unutmayın

Araç kiralarken neye dikkat etmeli sorusuna verilebilecek yanıtlardan biri de yakıt kontrolünün mutlaka yapılması olacaktır. Araç kiralama firmaları aracın deposunu dolu olarak teslim ettiği için sizden de yine dolu şekilde teslim etmenizi bekliyor. Bu yüzden aracı kiralarken hemen yakıt göstergesinden yakıt durumunu kontrol etmenizde ve deponun dolu olduğundan emin olmanızda yarar var.

Sigorta ve Kaskoyu Önemseyin

Eğer aracın sigorta ve kaskosu bulunmuyorsa, aracı kullanırken oluşabilecek hasarlardan siz sorumlu olursunuz. Bu yüzden aracı kiralarken sigorta ve kaskosunun olup olmadığını mutlaka sorun. Sigortası bulunmayan araçları kesinlikle tercih etmeyin.

Fiyat Avantajlarını Göz Ardı Etmeyin

Sixt’in araç kiralama kampanyalarını ve Sixt+ avantajlarını takip ederek beğendiğiniz aracı hem güvenle hem de cazip fiyatlarla kiralayabilirsiniz.

Eski Araçlar Yerine Yeni Araçları Değerlendirin

Araç kiralarken nelere dikkat etmeliyiz sorunuza verebileceğimiz yanıtlardan biri de eski araçlar yerine yeni araçları tercih etmeniz olacak. Özellikle 5 yaşından büyük araçları tercih etmeyerek; teknik arıza ve olası yolda kalma sorunlarını minimize edebilirsiniz.

Sözleşmeyi Dikkatle Okuyun

Araba kiralarken araç kiralama firması tarafından size sunulan ve imzalatılan sözleşmeyi, imzalamadan önce mutlaka detaylı bir şekilde okuyun. Bu sayede nelerden sorumlu olduğunuzu görebilir ve araç kiralama fikrinizi bu maddeler ekseninde oluşturabilirsiniz. Ayrıca sözleşmede yer alan ya da yer almayan konularla ilgili de aklınızdaki tüm soruları firmaya yöneltmenizde fayda var. Aksi halde sürüş esnasında ya da aracı teslim ederken bir problemle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Yurt İçi mi Yurt Dışı mı?

Aracı kullanacağınız sınırları öncesinde belirlemeli ve araç kiralamayı buna göre yapmalısınız. Ayrıca gidilen ülkeye göre araç kullanma ve ehliyet geçerliliği gibi konularda da koşullar farklılaşabiliyor. Tüm bu noktalarla ilgili detaylı araştırmaları yaptıktan sonra ister yurt içi isterseniz de yurt dışında kullanmak üzere araç kiralama yapabilirsiniz. Yurt dışı araç kiralama için tıklayın!

Araç Teslim Noktalarını İnceleyin

Araç kiralarken göz ardı edilmemesi gereken konulardan biri de araç teslim noktalarının konumu. Örneğin şehir merkezinden kiralanan bir aracı yine şehir merkezine teslim ettikten sonra bu kez de havalimanına ulaşmak konusunda sıkıntılar yaşanabiliyor. Dolayısıyla aracı teslim ettiğiniz noktadan varacağınız diğer noktaya ulaşımın kolay olup olmadığını araştırıp, işinizi en kolaylaştıracak merkezden araç kiralama yapabilirsiniz.

Hasar Tespitine Bakmayı Unutmayın

Aracı kiralamaya gittiğiniz zaman arabayı detaylı bir şekilde inceleyin ve bir hasar görürseniz bunu öncesinde firma yetkilisine bildirin. Hasar tespiti konusunda hemfikir olduktan sonra sözleşmeyi imzalayarak aracı kiralayabilirsiniz.

Trafik Kurallarına Uyun

Kiralık araç kullanırken de trafik kurallarına uymayı ve hız yapmamayı ihmal etmeyin.

Kilometre Kısıtlaması Olup Olmadığını Sorun

Pek çok araç kiralama firması sınırsız kilometreye izin verir. Fakat bazı firmalar kilometre sınırlandırma yoluna gidiyor. Bu yüzden araç kiralarken mutlaka kilometre kısıtlamasının olup olmadığını öğrenin.

Zamanında Teslim Edin

Aracı kiralarken zamanında teslim almak sizin için ne kadar önemliyse teslim ederken de firmanın aracı zamanında teslim alması o kadar önemli. Bu yüzden aracı, sözleşmede belirtilen tarih ve saatte teslim etmeye özen gösterin. Ayrıca unutmayın ki süre aşımı durumunda firma sizden ekstra ücret talep etme hakkına sahiptir.

Kiralık Aracınız Sixt’te Sizi Bekliyor!

Araç kiralamanın en hızlı ve güvenli yolu Sixt ile siz de güvenle aracınızı kiralayabilirsiniz. İster yurt içinde isterseniz de yurt dışında kullanıma uygun araçlarımızı inceleyebilir, ihtiyacınıza yönelik kısa dönem ya da uzun dönem kiralamalar yapabilirsiniz. Keyifli yolculuklarınız için Sixt sizinle…

Geniş ailelere özel araba önerilerimizi incelemiş miydiniz?

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler