Arabanızın her yerinde yapışkan kalıntı, evcil hayvan tüyü ve atıştırmalık kırıntılarından bıktınız mı? O zaman bir arabanın içi nasıl temizlenir, öğrenme ve uygulama zamanı. Arabanın içini temizleme işlemi, aracınızın daha uzun süre hayatta kalmasına da yardımcı olabileceğinden, yalnızca yolcularınıza bir nezaket olarak görülmemelidir. İyi bir araç temizliği ve bakımı, aracınızın hem içini hem de dışını takip etmek anlamına geldiğinden, aracınızın içini nasıl temizleyeceğinizi öğrenmek, aracınızın bakımını yapmanıza ve yatırımınızı korumanıza yardımcı olabilir. Şimdi gelin, hep birlikte arabanın iç temizliği nasıl yapılır, öğrenelim ve otomobilinizin içini adeta yepyeni yapmanın yollarını araştıralım.

Arabanın İçi Neyle Temizlenir: İhtiyacınız Olan Malzemeler

Arabanızın içini onu ilk aldığınız günden daha temiz hale getirmek için hangi araba içi temizliği malzemeleri kullanacağınızı bilmeniz gerekir. Pek çok yaygın ev eşyasını arabanızda kullanmak üzere yeniden değerlendirebilirken, arabanızı derinlemesine temizlemek için özel olarak tasarlanmış temizleyiciler de satın alabilirsiniz. İşte lekeleri yok etmek, mikropları öldürmek ve o acayip kokudan kurtulmak için ihtiyacınız olan araç içi temizliği malzemeleri:

  • Dezenfekte edici mendiller
  • Amonyak içermeyen cam temizleyici
  • Deri temizleyicisi
  • Halı temizleyicisi
  • Mikrofiber bez
  • Vakumlu süpürge
  • Sünger
  • Sert kıllı fırça
  • Kova ve su
  • Sprey şişesi

Adım Adım Bir Arabanın İçi Nasıl Yıkanır?

Araba içi temizleme malzemelerinizi topladıysanız şimdi başlama zamanı. Arabanızın her kıvrımını, çatlağını ve köşesini temizlemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

1. Paspasları Çıkarın ve Temizleyin: Arabanızdaki tüm çöpleri çıkardıktan sonra paspaslarınızı çıkarın. Paspaslarınızı su ve temizleyici ile yıkayacaksanız, bu adımı temizleme sürecinin başlarında yapmak iyi bir fikirdir, böylece siz arabanızın içini detaylandırırken paspasların kuruması için zamanları olur. Paspaslarınızı çıkardığınızda, büyük kırıntıları ve diğer kalıntıları temizlemek için paspasları dışarıda sallayın. Paspaslarınıza gömülü kiri toplamak için vakumlu süpürgeyi çalıştırın.

2. Arabanın İçini Vakumla Süpürün: Paspaslar çıkarıldığında, tercihen vakum özelliği de olan elektrikli süpürgenizi arabanızın içinde gezdirin. Bardak tutucularınız ve ön camınız ile ön paneliniz arasındaki boşluk gibi ulaşılması zor köşelere girmek için elektrik süpürgesinin daha küçük eklentilerini kullanın. Tüm sinsi kir ve kırıntı parçalarını toplamak için koltuklarınızın üzerinde de elektrik süpürgesi çalıştırmayı unutmayın.

3. Tozu Temizleyin ve Ön Paneli Dezenfekte Edin: Vakum, arabanızdaki kir ve tozun bir kısmını toplamak için harika olsa da, ön panelinizin daha küçük alanlarında gezinmek için çok büyük olabilir. Ön panelinizi ve havalandırma deliklerini daha küçük parçacıklardan temizlemek için bir mikrofiber bez kullanın. Toz bezleri ve mikrofiber bezler, havalandırma deliklerinizi çizmeyecek kadar yumuşaktır ve tozu aracınızın her yerine yaymak yerine tutmak için tasarlanmıştır.

4. Konsolu Dikkatlice Temizleyin: Kontrol panelinize benzer şekilde, konsolunuzdaki tozu, kiri ve birikintileri temizlemeniz önemlidir. Vites, multimedya paneli ve konsol kontrolleri gibi alanları temizlerken dikkatli olun. Örneğin, konsolunuzda gömülü olan klima kontrolü ve radyo düğmeleri hassas olabilir, bu nedenle bunların tozunu alırken ve dezenfekte ederken özellikle özen gösterin.

5. Bardak Tutucuları, Kapı Panellerini ve Direksiyonu Temizleyin: Tozları temizleyerek ve bu yüzeyleri dezenfekte ederek bardak tutucularınıza, kapı panellerinize ve direksiyon simidinize özen gösterin. Çıkarılabilir bardak tutucularınız varsa, bunları çıkarın ve bir miktar bulaşık deterjanı ile ılık suda yıkayın. Kalıntıları gidermek üzere iyi bir fırçalama sağlamak için bir sünger veya yumuşak kıllı bir fırça kullanın. Aracınızın en çok temas edilen yerleri olan kapı panellerinizi ve direksiyon simidinizi temizlemek için dezenfekte edici mendiller kullanabilirsiniz.

6. İç Pencereleri Silin: Camlarınızın ve ön camınızın içini silmek için alkol bazlı bir cam temizleyici kullanın. Camı temizlemek için üretilmemiş ürünleri asla kullanmayın. Aracınızın içinde cam temizleme ürünleri kullanırken iki adet mikrofiber bez kullanmayı deneyin. Ürünü bir beze püskürtün ve temizleyiciyi cama uygulamak için kullanın. Bu, temizleyiciden gelen parçacıkların arabanızın içinde birikip hasara neden olabilecekleri diğer yüzeylere ulaşmasını engeller. Camı temizlemek için ikinci bezi kullanın. Bu strateji, çizgilenmeyi azaltmanıza yardımcı olur ve mikrofiber bir bez camınızı aşınmaya karşı korur.

7. Koltuklarınızı Temizleyin: Kırıntıları ve diğer birikintileri gidermek için önce hortum eki ile elektrik süpürgesini kullanarak koltuklarınızı süpürün. Ardından koltuk malzemenizi temizlemek için doğru ürünleri kullanın. Kumaş koltuklarınız varsa halı temizleyicisinden faydalanabilirsiniz. Deri koltuklar için, koltukları otomobiller düşünülerek üretilmiş bir deri temizleyici ile silin. Ürün üzerindeki talimatları izleyin. Şimdi durup derin bir nefes alın; sıfır bir arabayı andıran o temiz koltuk kokusunu kim sevmez ki?

İçi yepyeni, tertemiz ve adeta sıfır gibi kiralık araçlarımızı Araç Filomuzdan inceleyerek hemen kiralayabilir ve Sixt güvencesiyle araba kiralamanın tadını çıkartabilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler