Güneşin boy gösterdiği güzel bir havada doğanın tadını çıkarmak kime iyi gelmez ki? Günlük yoğun temponun getirdiği mental yorgunluğu temiz bir havada lezzetli yiyeceklerle ve konforlu bir alanda geçirmek herkesin arzusudur. Bu anları keyifli kılan en önemli unsur ise her şeyin eksiksiz olmasıdır. Rahat bir oturma alanı oluşturmak pratik bir şekilde tüketilen yiyecekler ya da mangal lezzetleri. Bir piknik aktivitesini keyifli kılan unsurlar biraz da bunlardır. Peki siz keyifli bir piknik için gerekenlere tam olarak hakim misiniz? Ne olur ne olmaz, her şeyin eksiksiz olduğu bir piknik için gerekli malzemeleri kontrol etmenizde fayda var. Bir piknik aktivitesindeki A'den Z'ye tüm ihtiyaçlar yazımızda sizi bekliyor. Konforlu bir piknik yolculuğu için ihtiyacınız olan araba ise SIXT'in Araç Kiralama hizmetinde!

İçindekiler

Piknik İçin Gerekenler

Taze hava, güzel manzaralar ve lezzetli yemeklerle dolu bir piknik günü, stresi azaltmanın ve doğanın tadını çıkartmanın mükemmel bir yoludur. Ancak keyifli bir piknik için ihtiyacınız olan malzemeleri doğru şekilde hazırlamak önemlidir. Bu yazıda, unutulmaz bir piknik için gereken her şeyi öğreneceksiniz. Şimdi piknikte ne lazım olur sorularını cevaplamak için öncelikle temel malzemeleri saymakla başlayalım:

  • Piknik sepeti ve çanta
  • Battaniye ve piknik örtüsü
  • Piknik servisi malzemeleri
  • Mangal veya taşınabilir ocak
  • Temizlik malzemeleri
  • Su

Bu malzemeleri yanınıza aldığınız taktirde konforlu bir piknik için ihtiyacınız olabilecek her şey yanınızda demektir. Piknik sepeti ve çanta, yiyeceklerinizi özenli bir şekilde taşımak için oldukça önemli bir gereç. Yiyeceklerinizi güvenli bir şekilde taşıyabilmek için farklı bölmelere sahip bir piknik çantası tercih etmelisiniz. Böylece farklı yiyecek türlerini rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Battaniye ve piknik örtüsü ise çimlere uzanmak istediğinizde muhakkak elinizin altında olmalı. Temiz havanın keyfini doğa ile iç içe çıkarmak istediğiniz her alana piknik örtünüzü serebilirsiniz. Eğer piknik aktivitenizi sıcak lezzetlerle zenginleştirmek isterseniz ocak veya mangal tüm ihtiyaçlarınıza cevap verecektir. Sevdiklerinize özel lezzetler hazırlamak için bu gereçleri kullanabilirsiniz. Son olarak temizlik malzemelerini mutlaka yanınıza almanız gerekir. Çünkü piknik keyfinizi sürekli kılmak için doğayı korumak ilk sorumluluğunuz. Bunun için çöp poşeti, ıslak mendil ve peçete gibi temizlik malzemelerini yanınıza almayı unutmayın.

Farklı Gereçler Alarak Konforunuzu Artırın

Söz konusu piknik olduğunda sadece dinlenmek değil eğlenmek de büyük önem taşır. Özellikle sevdiklerinizle birlikte keyifli anlar yaşamak istiyorsanız farklı aktivitelere açık olmanızda fayda var. Piknikte ne yapabilirim soruları kafanızı kurcalıyorsa şu gereçlere göz atabilirsiniz:

  • İp veya hamak
  • Top
  • Termos
  • Semaver
  • Hırka veya şal
  • El feneri veya lamba (Gece piknikleri için)

Bu malzemeler yanınızdaysa yeni aktivitelere hazırsınız demektir! İp veya hamak gün boyunca keyifle sallanabileceğiniz bir salıncak hazırlamak için ideal. Güneşli bir piknik gününü daha eğlenceli kılmak için dinlenme alanınıza bir salıncak kurabilirsiniz. Birbirinden eğlenceli oyunlar içinse ihtiyaç listenize hafif top eklemeyi ihmal etmeyin. Bunlara ek olarak sıcacık bir çay molası vermek istediğiniz anlarda semaver vazgeçilmeziniz olacak. Eğer piknik alanınız semaver hazırlığına müsaitse sıcacık bir çay keyfiyle gününüzü taçlandırabilirsiniz. Müsait olmadığı durumlar içinse hemen kullanışlı bir termosu sepetinize ekleyin. Soğuk ve rüzgarlı havalar içinse yanınızda hırka gibi kıyafetler bulundurmayı unutmayın.

Yiyecek Stoğunuzu Hazırlayın

Piknik fikirleri yazımızın son bölümünde yanınıza almanız gereken yiyeceklerle karşınızdayız. İster özel bir kahvaltı ister lezzet dolu bir mangal ziyafeti... Piknik aktivitenizi istediğiniz lezzetlerle geçirmekte özgürsünüz. Fakat bazı yiyecekleri mutlaka yanınıza almanızda fayda var. Çünkü bazı zamanları ufak atıştırmalıklarla geçirmek isteyebilirsiniz. Eksiksiz bir piknik aktivitesi için yanınıza almanız gereken yiyecekleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Su
  • Ekmek, sandviç veya poğaça
  • Mevsim meyveleri
  • Kraker, bisküvi veya kurabiye gibi atıştırmalıklar
  • Taze meyve suları

Bu tür temel gıdalar kısa bir atıştırmalık molası vermek istediğiniz anlarda imdadınıza yetişecektir. Ayrıca su ve taze meyve suyu çeşitleri sıvı ihtiyacınız için oldukça önemli. Bu tür gıdaları yanınıza alarak pikniğinizdeki gıda ihtiyaçlarını tamamlayabilirsiniz. Yazımızın sonuna gelmeden önce açık alanda cilt sağlığını korumanın ne kadar önemli olduğunun altını çizelim. Bunun için şapka, güneş kremi ve sinek ilacı gibi gereçleri de sepetinize ekleyebilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler