Tatil yapmak için büyük oteller yerine daha sakin, doğanın içerisinde ve şehir hayatından uzak lokasyonları tercih ediyorsanız kamp alanları son dönemde popülerliğini artırmış durumda. Seyahatini gözlerden uzak, kuş sesleriyle bol oksijenli açık havada geçirecekler için kamp alanlarının sayısı Türkiye’de oldukça fazla. Özellikle deniz kenarı kamp alanları ilk tercihleriniz arasındaysa, şehirden çok uzaklaşmadan İstanbul’a yakın birbirinden farklı alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Kendinizi dış dünyadan izole ederek keyifli bir kamp tatili planlamadan önce ise SIXT’e uğrarsanız, birinci sınıf kalitedeki araç filosu içerisinden SUV ya da binek ihtiyacınıza uygun aracı tercih ederek yolculuğunuzu daha konforlu hale getirebilirsiniz.

Ağva Kilimli Koyu

İstanbul’dan uzaklaşmadan, hafta sonu ya da kısa süreli tatil planlarınızda rotanızı çevirebileceğiniz yerlerden biri Ağva Kilimli Koyu’dur. El değmemiş, gözlerden uzak, dalga seslerini dinleyebileceğiniz Kilimli Koyu, son dönemde kamp severlerin sıkça ziyaret ettikleri yerler arasında. Bu bölgede özellikle yaz aylarında kamp yapmayı tercih ederseniz, aileniz, sevdiklerinizle birlikte geceleri gökyüzünün ve yıldızların tadını çıkarabilirsiniz. Ağva Kilimli Koyu plaj açısından da avantajlı olduğu gibi gözlerden uzak deniz keyfi yapmak isteyenler için mutlaka değerlendirilmesi gereken bir lokasyon. Orman ve denizin birleştiği, dalgaların oyduğu koy içerisinde elektrik ya da su gibi ihtiyaçlar olmadığı için kamp seyahatini planlamadan önce tüm ihtiyaçlarınızı yanınıza almanızda fayda var. İstanbul’dan yaklaşık olarak 100 km uzaklıktaki koya, aracınız ile ortalama 1,5 saatte ulaşabilirsiniz.

Pürenli Yaylası

Pürenli yaylası kamp tatili yapmak isteyenler için muhteşem doğal güzelliklere sahip eşsiz yerlerden biri. Düzce’nin Gölyaka ilçesinde bulunan yaylada sevdiklerinizle unutulmaz bir tatil geçirirken bölgenin bol oksijenli havasıyla şehir ve iş hayatından uzaklaşma fırsatı bulabilirsiniz. Henüz keşfedilmemiş yaylaya ulaşmak için Güzeldere Şelalesi ya da Efteni Gölü yollarından birini tercih edebilirsiniz. Son dönemde popüler hale gelen kamp alanları içerisinde kalabalık olmaması nedeniyle tercih edilen Pürenli, sessiz ve sakin bir tatil planlıyorsanız İstanbul’a sadece 217 km uzaklıkta olup cennet harikası doğasıyla adeta bir tabloyu andırıyor.

 

Kocaeli İnönü Yaylası

Kamp yaparken seyahatinizin büyük bir kısmını yolda geçirmek yerine enerjinizi tatilinize ayırmak istiyorsanız Kocaeli İnönü Yaylası sizin için doğru bir seçim olacaktır. İstanbul’a yakın yaylalar kategorisinde ilk sıralarda yer alan İnönü, yaz-kış fark etmeksizin serin havasıyla tatilcilere keyifli vakit geçirme fırsatı sunuyor. İstanbul’a ortalama 2 saat uzaklıktaki kamp alanında ücretsiz konaklayabilirsiniz. Yaylaya ulaştığınızda market, otel ya da pansiyon seçeneği olmadığı gibi yaz aylarında bile akşamları serin olduğu için seyahatiniz öncesinde yanınıza kalın kıyafetler almanızda fayda var. Çam, köknar ve meşe ormanları ile çevrili yaylada konaklama alanı oldukça geniş ve kullanışlı. Özellikle yaz aylarında kalabalığa karışmadan sakin ve gözlerden uzak tatil yapmayı seviyorsanız İstanbul’dan yola çıktıktan sonra Kocaeli ve Yuvacık tabelalarını takip etmeniz yeterli olacak.

İğneada Longozu

Türkiye’deki longoz ormanları içerisinde ziyaret edebileceğiniz yerler arasında İğneada Kırklareli’nin Vize ilçesinde yer almaktadır. Kıyıköy olarak bilinen beldenin adeta tabiat harikası olarak konumlandırabileceğimiz İğneada Longozu çam ve meşe ağaçları içerisinde ruhunuzu dinlendirme fırsatı sunuyor. Ücretsiz kamp alanları alternatiflerini araştırıyorsanız, İstanbul’a 180 km mesafedeki İğneada’yı listenize ekleyebilirsiniz. Araç ile gidebileceğiniz Milli Park’a İstanbul’dan düzenlenen otobüs seferleriyle de ulaşım sağlayabilirsiniz. İki parçadan oluşan ormanlık alan içerisinde Saka Gölü, Hamam Gölü, Pedina ve Mert Gölü ile çevresindeki sazlık alanlar kamp tatilinizi en iyi şekilde geçirmeniz için sizlere keyifli bir ortam sunuyor.

Acarlar Longozu

Kamp tatilinizi planlarken ormanlık ve doğal alanları tercih ediyorsanız Acarlar Longozu da mutlaka görmeniz gereken yerler arasında. İstanbul’a sadece 189 kilometre uzaklıktaki milli park alanı aynı zamanda dünyanın en büyük ikinci longozu olma özelliği taşıyor. Acarlar longozu kamp için doğru seçim olabileceği gibi bölgede yer alan otel ve pansiyonlar ile farklı konaklama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Bölgeyi günübirlik ziyaret edecekseniz longoz içerisinde yer alan Ormantik Parkı’nın eşsiz manzaralı terasında küçük tatil kaçamaklarınızı muhteşem gün batımıyla taçlandırabilirsiniz. Birbirinden farklı eşsiz lokasyonlarda yolculuğunuzu sorunsuz tamamlamak ve sevdiklerinizle keyifli bir kamp rotası oluşturmak isterseniz farklı araç alternatifleriyle SIXT her zaman sizinle.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler