Doğa; insanın kendini dinleyebildiği, stresten uzaklaşabildiği, ruh ve bedenini dinleyebildiği yegane yerler arasında bulunuyor. Şehrin koşturmacasından uzak ve günlük stresten bir nebze uzaklaşabilmek doğanın kucaklayıcı kollarına sığınma ihtiyacı duyuluyor bazen. Tüm bunları yapabilmeniz mümkün. Doğanın keyfini çıkarmak ve deşarj olabilmek için birbirinden farklı birçok yol bulunuyor. Doğada geçirebileceğiniz birçok aktivite yer alıyor. Bu aktivitelerin her biri farklı deneyimler yakalayabilmenize de yardımcı oluyor. Bu outdoor aktiviteleri doğanın keyfini çıkarabilmeniz için harika yollardan biri olarak bulunuyor. Peki şehirden uzaklaşmak ve kendinizi doğanın kollarına atabilmek için ne gibi aktiviteler yapabilirsiniz? Bu yazımızda doğanın güzellikleri keşfederken yapabileceğiniz birkaç aktiviteyi listeledik. İşte doğanın kalbinde yapabileceğiniz aktiviteler!

Trekking & Doğa Yürüyüşleri

Outdoor aktivitesi deyince akla gelen ilk etkinlik trekking gibi doğa yürüyüşleri oluyor. Doğanın içerisinde yürümek haftanın yorgunluğunu gittiğiniz yerlere serpiştirmenize olanak sağlıyor. Zihinsel bir tazelik kazanmanın en basit yollarından olan doğa yürüyüşleri mutlaka deneyimlemeniz gereken outdoor etkinlikleri arasında. Doğa yürüyüşü yaparken yürüyüş parkurları veya ormanlık alanları seçebilirsiniz. Dağ yollarında trekking yapabilir, kıyı şeridinde yürüyerek doğanın güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Trekking yaparken dilerseniz bir grupla dilerseniz de tek başınıza doğanın kalbine bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Kaya Tırmanışı

Doğanın keyfini farklı bir şekilde çıkarmak istiyorsanız, son zamanlarda popüler hale gelen kaya tırmanışlarını tercih edebilirsiniz. Heyecanın dorukta olduğu kaya tırmanışları outdoor aktiviteler arasında sevilenlerden biri. Fakat profesyonellik gerektiren bu aktivite için öncesinde eğitim almanız gerekiyor. Tırmanış malzemelerinizi tamamladıktan sonra bir uzman yardımıyla tırmanışın inceliklerini öğrenebilirsiniz. Sonrasında ise doğal ve yapay kaya oluşumlarında öğrendiklerinizi pratiğe dönüştürebilirsiniz. Tırmanış sırasında çeşitli doğal güzellikler ile karşılaşabilmeniz de mümkün.

Kanoyla Gezinti

Doğanın keyfini biraz da denizde çıkarayım diyorsanız kanoyla gezinti tam size göre. Özellikle de bahar aylarında tercih edebileceğiniz bu aktivite harika bir gün geçirebilmenize olanak tanıyor. Hareketli bir gün geçirirken doğanın içinde olmak isteyenler için ideal bir outdoor etkinliği olan kano gezintisi, fiziksel ve zihinsel sağlığı da yakından etkiliyor. Su üzerinde sakin bir şekilde ilerlerken suyun verdiği huzuru iliklerinize kadar hissedebilirsiniz. Doğa ile bağ kurabilmek için harika bir aktivite olan kanoyla gezintiyi siz de mutlaka denemelisiniz. Dilerseniz bir hobi haline bile dönüştürebilirsiniz.

Kamp

Outdoor aktiviteleri nelerdir diye sorulduğunda en çok telaffuz edilenlerden biri de kamp yapmak oluyor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşarak doğanın sessizliğine sığınmak isteyenlerin tercih ettiği kamp, huzuru deneyimlemenin en zevkli yolları arasında. Bir hafta sonu etkinliği olarak da yapabileceğiniz kampta, ateş yakabilir, sevdiklerinizle sohbet edebilir, yıldızlarında uyuyabilir ve daha birçok basit aktivite ile harika bir gün veya hafta sonu geçirebilirsiniz. Bu noktada güzel bir kamp deneyimi yaşamak için çadırınız başta olmak üzere diğer kamp eşyalarınızın tam olmasına dikkat etmelisiniz. Kampa giderken eşyaları daha rahat taşımak için araçla gitmeyi tercih edebilirsiniz. Böylece ulaşımı kolaylaştırabilir ve ihtiyacınız olan birçok eşyayı yanınıza alabilirsiniz.

Bisikleti Turu

Outdoor aktivitelerinin bir diğer sevilen etkinliği ise bisiklet turu oluyor. Kırsal alanlarda ya da dağda gerçekleştirilebilen bu aktivite doğal manzaralar eşliğinde devam ediyor. Dağlık alanlarda gerçekleştirilen bisiklet turları heyecan dolu bir macera yaşamak isteyenler için deneyimlenmesi gerekenler arasında. Dağ yollarında pedallayacağınız bisikletinizde doğa ile iç içe olmanızı sağlarken bu güzel alana farklı bir perspektiften bakabilmenizi de sağlıyor. Doğanın inceliklerini keşfedebilmek için harika bir seçenek olan bisiklet turu aynı zamanda oldukça faydalı da. Böylece hem doğanın keyfini çıkarabilir hem de sağlıklı bir aktivite gerçekleştirmenin huzurunu yaşayabilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler