Yaklaşan kamp geziniz için hava durumu biraz yağmurlu mu görünüyor? Sakın bunun sizi üzmesine izin vermeyin; en güzel anılardan bazıları en yağmurlu günlerde olur! Yağmurlu havada kamp yaparken sert hava koşullarına hazır olduğunuzdan emin olmak için tek ihtiyacınız olan birkaç ipucu ve püf nokta. Yağmurlu havada çadır kampı yaparken nelere dikkat etmeli, gelin hep birlikte öğrenelim. Hava durumu güneşli olsa bile kampa çıkarken bu ipuçlarını aklınızda bulundurmak isteyeceksiniz!

1. Çadırınızı kuru tutun.

Çadırda uyuyorsanız, yağmurda kamp yaparken kuru kalmak için yapabileceğiniz birkaç şey var. Çadırdaki tüm açıklıkları kapatan ve suyu uzak tutan sineklikli bir çadıra ihtiyacınız olacak. Su geçirmez malzemeden yapılmış, çadırınızın pencere ve kapılarını tamamen kapatan bir sineklik olması önemlidir. Düzgün bir şekilde örtülmezse yağmur, çadırınıza kolayca girebilir. Çadırınızı kurarken sinekliğin halatlarını barınaktan uzağa asın. Suyun kolayca akabilmesi için sinekliğinizin güzel ve gergin olduğundan emin olun. Hava tahmin edilemez, bu nedenle yağmur tahmininde olmasa bile sinekliği kurmayı unutmayın. Çadırınızı kurmak için yer ararken yüksek ve düz bir alan seçin. Olası bir su birikintisine çadırınızı kurmak isteyeceğiniz en son şey! Çadırın içinde ise tüm eşyalarınızı yanlardan uzak tutun. Bu, her şeyin kuru kalmasına yardımcı olacaktır.

2. Hava tahminini kontrol edin, ardından tekrar kontrol edin.

Her zaman kamp yerinizin hava koşullarını kontrol edin ve buna göre hazırlanın. Yağmurlu havada kamp yapılır mı sorusunu sormaya gerek yok; bunun cevabı, doğru tehçizat ve önemle elbette evet. Ancak her ihtimale karşı ani değişiklikler için hava tahminlerine dikkat edin. Şiddetli fırtınalar sırasında kamp yapmaktan kaçının ve gerekirse seyahatinizi yeniden planlamaktan korkmayın.

3. Kamp alanınızı yağmura hazırlayın.

Artık çadırınızı ve muşambanızı kurduğunuza göre, kamp geziniz boyunca aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey daha var. Kampta yağmurdan korunma için kaldığınız süre boyunca ekipmanınızı kuru ve dayanıklı tutmanın birkaç yolu vardır. Tüm kişisel eşyalarınızı su geçirmez bir çantada veya aracınızda saklayın. Ekipmanınızın geri kalanının ıslanmasını önlemek için ıslak eşyaları çantalarda veya çöp kutularında saklayın. Yağmur başladığında yakacak odunlarınızı ve çıralarınızı bir muşamba ile örttüğünüzden emin olun. Eve gitmeye hazırlanırken, küflenmeyi önlemek için toplanmadan önce çadırınızı ve diğer ekipmanlarınızı kurutun. Yağmurda bavulunuzu toplamanız gerekiyorsa, eve döndüğünüzde giysilerinizi kuruması için dışarıda bırakın.

4. Yağmurlu havada kamp yapmak için tasarlanmış bir sırt çantası getirin.

Kamp yaparken yağmurlu bir günü atlatmanın en iyi yolu sıkılmamaktır. Aileniz ve arkadaşlarınızla yağmurlu gün etkinlikleri hakkında beyin fırtınası yapın ve hazırlıklı gelin! En sevdiğimiz ve size önerebileceğimiz yağmurlu gün aktivitelerinden bazıları masa oyunları, kağıt oyunları, sanat ve el işleri, kitap okumak ve bulmaca çözmek olabilir.

5. Yanınızda yağmur için ek malzeme ve ekipman bulundurun.

Biraz yer açın, yanınıza almamız gereken birkaç temel şey daha var! Bir yağmurluk veya panço sizi kuru tutmak için bir zorunluluktur. Yağmur yağdığında sıcaklık daha soğuk hissedilebilir, bu nedenle altına da giymek için fazladan bir katman alın. Su geçirmez ayakkabılar veya lastik çizmeler ve özellikle çoraplar olmak üzere birçok ekstra giysi getirin. Yağmurlu bir hafta sonu boyunca kaç tane giysinin arasından geçebileceğinize şaşıracaksınız! Serin, nemli yağmurlu günler için yanınıza bir şapka ve birkaç ekstra battaniye alın ve yağmura çıktığınızda kuruması için fazladan plaj havlusu ekleyin. Yağmurlu günler şaşırtıcı derecede karanlık olabilir. El fenerleri gibi çok sayıda ışık kaynağınız olduğundan emin olun. Fazladan pil almayı da unutmayın!

6. Yağmurda yürüyüş yapın.

Yağmurda kamp yapmak aslında oldukça keyifli ve ferahlatıcı bir aktivitedir, dolayısıyla yağmurun sizi yürüyüşle geçen bir günden alıkoymasına izin vermeyin. Hazır olduğunuz sürece yağmurda yürüyüş yapmak yine de keyifli olabilir. Su geçirmez yürüyüş botları ve yağmurluk gibi uygun donanıma sahip olduğunuzdan emin olun. Şiddetli rüzgar, sel veya gök gürültüsü ve şimşek gibi hava durumu uyarıları varsa yürüyüş yapmaktan kaçının. Yolda kalın ve kaygan yol koşullarına dikkat edin.

Islak Çadır Nasıl Toplanır?

En kötü durum senaryosu? Elinizden gelen her şeyi yaptınız ve hala yağmur yağıyor. Bu durumda, olduğundan daha fazla ıslanmaması için çadırınızı dikkatlice sökmeniz ve yavaş yavaş yola koyulmanız gerekecektir. Çadırınız direklere klipsleniyorsa (kumaş halkalar kullanmak yerine), onu içeriden dışarıya doğru toplamak iyi bir fikirdir. Islak çadırınızı toplarken evinizde minimum sürpriz ve kötü sonuçlarla karşılaşmak için şu adımları izleyin:

  • Teçhizatınızı plastik poşetlerde sakladıktan ve hepsini yoldan çekip kuru bir yere taşıdıktan sonra, sinekliği çıkarmadan önce iç çadır gövdesini çökertin. Bu şekilde, muşamba hala çadır direkleri tarafından tutulur ve her zaman işini yapar. Bu aşamada tüm pencere ve kapıların iyice kapatıldığından emin olun.
  • İç gövdeyi gevşek bir şekilde sarın ve kuru bir yere taşıyın veya daha sonra kuruması için çantanıza asın.
  • Çadır direklerinizi hızlıca çıkarın ve çadırınızın saklama çantasında saklayın. Çadırınızı yavaşça sarın.
  • Alanı çadır kazıkları, tokmaklar, muşambalar için kontrol etmeyi unutmayın - temelde ıslak çadırınızı çılgınca doldururken geride bırakmış olabileceğiniz her şeyi aldığınızdan emin olun.
  • Mandallarınızı çıkarın ve çadırınızın çantasında saklayın.
  • Her köşedeki direkleri ayırın, çadırı çıkarmadan önce dikkatlice düz bir şekilde döşeyin ve bu sırada muşambanın hala çadır gövdesini örttüğünden emin olun.
  • Muşambayı koruma olarak kullanarak sinekliğin altına girin ve iç çadır gövdesini ayrı olarak saklamak için sarın ya da ikisini birlikte yuvarlayın ve daha sonra yağmur durduğunda kurumaları için ayırın.

Yağmurda ya da güneşli havada, en keyifli kamp anlarınız için size yolculuk esnasında eşlik edecek son model bir arabayı kiralama noktalarımız üzerinden hemen kiralayabilir ve keyfini çıkarabilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler