Uzun süredir devam eden yoğun çalışma temposu ve gürültülü şehir hayatından uzaklaşarak keyifli bir çadır tatili yapmak istiyorsanız öncelikle çadır seçimi ve doğru ekipmanları tercih etmeye özen göstermeniz gerekir. Kamp çadırı nasıl seçilir diyorsanız işe öncelikle kaliteli, sağlam ve uzun süre kullanılabilecek modelleri inceleyerek başlayabilirsiniz. Alt tabanının su geçirmemesi, havalandırma pencereleri, girişin geniş olması ve hava koşullarına karşı dayanıklı kazıklar çadır tercih ederken üzerinde durmanız gereken önemli faktörlerden bazılarıdır.

Hava Koşullarına ve Dış Etkenlere Göre Farklı Çadır Seçenekleri Var mı?

Çadır alırken nelere dikkat edilmeli sorusuna yanıt arıyorsanız öncelikle çadırın hangi hava koşullarında kullanılacağını belirlemeniz gerekir. Tatil için soğuk, sert ve rüzgarlı bir lokasyon tercih ettiyseniz eğer seçtiğiniz çadırın da hava şartlarına uygun olması, su almaması ve dış etkenlere karşı korunması gerekir. Bu aşamada ise 3 mevsim, 4 mevsim ve 5 mevsim çadır alternatifleri doğru bir seçim yapmanıza yardımcı olacaktır. Adından da anlaşılacağı üzere 3 mevsim çadırlar ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında kullanılabildiği gibi dış etkenlere karşı koruması düşüktür. 4 mevsim çadırlar ise ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarının yanı sıra kış aylarında da kullanılabilir ve soğuk hava koşullarından etkilenmez. 5 mevsim çadırlar ise en zorlu hava koşullarında bile mükemmel performans sağlar. Genellikle profesyonel dağcılar ve yılın büyük bir bölümünü çadır kampında geçiren seyahatseverler tarafından kullanılır.

Çadır Tatiline Kaç Kişi Çıkılacak?

Çadır seçimi nasıl olmalı? Çadırın sağlam ve dayanıklı olması kadar kaç kişiyle kullanacağınız çadır seçiminde oldukça önemli bir etkendir. Geniş ailenizle uzun bir çadır tatili planlıyorsanız minimum 4 kişilik modelleri tercih etmenizi öneririz. Normal çadır modellerinde kaç kişilik olduğu, içerisinde hiçbir eşya olmadan kişilerin yan yana yatacak şekilde hesaplanmasıyla ortaya çıkar. İçerisinde rahatça hareket edebileceğiniz geniş bir çadır arıyorsanız satın almadan önce kişi sayısına özen göstermenizi öneririz. Konaklayacak kişi sayısından daha büyük bir çadır almanız, içerisinde eşyalarınızı ve ekipmanlarınızı muhafaza edebilmeniz açısından daha yararlı olacaktır. Kamp çadırları söz konusu olduğunda fiyatlar kişi sayısının yanı sıra ekstra özelliklerine (materyal, ekipmanlar, havalandırma filtreleri vs.) göre de değişiklik gösterir.

Çadır Havalandırması Gerekli Mi?

Çadır markaları arasında seçim yapmadan önce uzun ömürlü olması için havalandırma seçeneğinin bulunmasına dikkat etmeniz gerekir. Pencere ve kapı dışında çadırın üst kısmında bulunan havalandırma filtreleri sayesinde iç ve dış ısı farkından kaynaklanacak yoğunlaşma problemi giderilir. Bu sayede geceleri çadırda rahat vakit geçirebileceğiniz gibi soğuk havalarda ise ısı problemi yaşamanız engellenir. Özellikle sıcak havalarda çadır içerisindeki nemin dışarı çıkmasına yardımcı olan hava filtreleri sayesinde yaz aylarında uzun süre sorun yaşamadan vakit geçirebilirsiniz. Çadır seyahatiniz için yola çıkmadan önce yolcuğunuzu güvenle ve konforlu bir şekilde tamamlamak isterseniz kendinize en yakın SIXT şubemizle görüşebilirsiniz.

Hafif Çadır Seçimi Neden Önemli?

İç donanımları, hava filtresi ve boyutları kadar kolay taşınabilmesi adına çadırın hafif olması da son derece önemlidir. Son dönemde çadır çeşitleri her geçen gün biraz daha fazla arttığı için özellikle kamp yapacağınız alana belirli bir süre yürüyecekseniz hafif ve yer kaplamayan alternatifleri seçmenizi öneririz. Amacınıza uygun, tüm ihtiyaçlarınızı karşılayan, hafif ve yer kaplamayan çadırlar yol boyunca yükünüzü artırmayacağı gibi yorulmanızı da engelleyecektir. Hafif olması kadar çadırda kullanılan malzeme de yırtılma ve delinmelere karşı üzerinde durulması gereken faktörlerden biridir. Henüz kamp hayatına yeni adım atıyorsanız ve çadır seçiminde kararsızsanız dış katmanı su geçirmez kumaştan, çadır kazıkları hemen kırılmayan, ara katmanı ise hava alması için pamuk materyallerden oluşan modelleri seçmeniz son derece önem taşır.

Kurulumu Kolay Çadırlar Tercih Edilmeli

Doğru çadır seçimi kamp yapmayı tercih ettiğiniz hava şartlarına göre şekillenmelidir. Karlı, fırtınalı ya da yoğun yağışlı lokasyonlarda çadırınızın kolay kuruluyor olması olumsuz hava şartlarında size zamandan tasarruf sağlar. Tek ya da birkaç hamlede kolaylıkla açılan çadırlar sayesinde vakit kaybetmeden yerleşebileceğiniz gibi boşa enerji harcamamış olursunuz. Kolay çadır kurulumu fırsatı sunan markaların ürünlerini satın almanız, kamp hayatına daha kolay alışmanıza da zemin hazırlar. Tek katlı ya da çift katlı çadırlar arasında seçim yapmadan önce kurulum seçeneklerine de mutlaka dikkat etmeniz gerekir. Doğayı ve kamp hayatını seviyorsanız, çadır seçimi için dikkat edilecek birkaç unsuru göz önünde bulundurmanız halinde seyahatinizi ya da tatilinizi keyifle geçirebilirsiniz. Kamp çadırınız için yola çıkmadan önce SUV, otomatik ya da dizel araba seçeneklerimize göz atmak isterseniz, SIXT her zaman bir telefon uzağınızda sizleri bekliyor.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler