Sapanca'da Gezilecek Yerler

Şehir yaşamının karmaşası, insanları kimi zaman bunaltabiliyor. Özellikle yoğun çalışma temposunda huzurlu ve sakin bir ortama yelken açmak oldukça rahatlatıcı olabiliyor. İşte bu bunalım dönemlerine ilaç gibi gelecek bir yer biliyoruz: Sapanca! Doğal güzellikleri ve huzur dolu ortamıyla öne çıkan bu bölge Türkiye’nin dört mevsim rağbet gören tatil yerlerinden biri. Göl kenarındaki konforlu otelleri ve farklı lezzetler sunan restoranlarıyla süslenen Sapanca ilçesi Sakarya merkezine 20 km uzaklıkta. İstanbul, Kocaeli, Bursa gibi büyükşehirler için oldukça ulaşılabilir noktada olan bu doğa harikasında birçok aktivite sizi bekliyor. Hem merkezi hem de cennet gibi bu bölgede neler yapabileceğiniz öğrenmek ister misiniz? Cevabınız evetse sizi hemen Sapanca gezilecek yerler listemize alalım!

Sapanca Gölü

Sapanca ilçesinin en önemli turistik merkezi neresidir diye sorsanız kesinlikle Sapanca Gölü yanıtını veririz. İlçe merkezinin 1,5 km uzağında bulunan bu bölgede doğa yaşamına ve konfora dair birçok alan yer alıyor. İster aileniz ister arkadaşlarınızla gelebileceğiniz Sapanca Gölü’nde göl bisikleti gezileri, trekking ve kamp etkinlikleri yapabilirsiniz. Ayrıca göl kıyısındaki kafe ve restoranlarda lezzet dolu kahvaltıların keyfini çıkarabilirsiniz. Sapanca Gölü konaklama konusunda da misafirlerine birçok seçenek sunuyor. Ultra konfor sunan lüks otellerden doğa ile iç içe bir yaşam vadeden meşhur bungalov evlerine kadar birçok alternatifi burada bulabilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak Kuzuluk Kaplıcaları, eski lahitler ve bir Mimar Sinan eseri olan Vecihi Kapısı’nı da bu bölgede keşfedebilirsiniz.

Maşukiye

Kocaeli’ye bağlı olan Maşukiye beldesi, Kartepe ilçesinin sınırlarında yer alıyor. Sapanca’ya oldukça yakın olan bu bölge huzur içinde akan dereleri ve eşsiz Karadeniz ormanlarıyla sizi karşılıyor. Maşukiye beldesinin dere kenarların birbirinden lezzetli restoranlar ve alabalık çiftliklerini bulmanız mümkün. Ayrıca yemyeşil Kirazlı Yaylası ve Maşukiye Şelalesi gibi doğa mucizeleri de burada. Bu bölgeye küçük bir kaçamak yaparak tüm yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Maşukiye beldesi eğlence konusunda da sizi tatmin edecek kadar iddialı. ATV ve at gezileriyle eğlenceli vakitler geçirmek için bu bölgeyi ziyaret edebilirsiniz.

Kartepe Kayak Merkezi

Sizin için tatil ve eğlencenin tanımı kayak yapmaktan geçiyorsa Kartepe Kayak Merkezi doğru adres! Sapanca merkezine oldukça yakın olan bu bölge Marmara Bölgesi’ndeki kış turizmin merkezi konumunda. Dünya standartlarındaki kayak merkezleriyle tanınan bu bölgede büyüleyici kar manzaraları ve lezzetli yemeklerle güzel zamanlar geçirebilirsiniz. Kartepe Kayak Merkezi, konaklama konusunda da oldukça avantajlı bir konumda. Dağ eteklerine uzanan birbirinden kaliteli otellerde kış tatilinizi konforlu bir şekilde geçirebilirsiniz.

Ormanya Tabiat Parkı

Doğanın tam ortasında fantastik bir dünyayla buluşacaksınız desek inanır mıydınız? Hobbit evleri Sapanca denilince aklınıza ilk gelen bölge Ormanya Tabiat Parkı olmalı! Doğanın içerisinde huzur dolu bir bölge olan Ormanya Tabiat Parkı, Hobbit evleri, mesire alanları, yürüyüş parkurları ve gölleriyle keyifli zamanların kapılarını aralıyor. Çocuklarınızın da hayran kalacağı bu bölgede yaban hayatından izler taşıyan ve hayvanat bahçesi bulunuyor. Bu alanda çocuklarınızın 67’yi aşkın hayvan türüyle tanışması mümkün. Bunlara ek olarak Ormanya Tabiat Parkı’nda hayvan dostlarınızı doğal yaşam alanlarında da gözlemlemeniz mümkün. Ceylan, ala geyik, yılkı atı ve kızılgeyik gibi hayvanları doğal yaşamında gözlemlemek isterseniz bu bölgeyi de ziyaret etmeden geçmeyin. Ormanya Tabiat Parkı’nda yapabilecekleriniz yalnızca bunlarla sınırlı kalmıyor. Ormanya Kütüphanesi’nde farklı eserleri inceleyebilir kamp alanında konaklayarak doğayla uzun süre iç içe olabilirsiniz.

 

Gördüğünüz üzere Sapanca gezmek, eğlenmek ve dinlenmek için harika bir yer. Sevdiklerinizle küçük bir kaçamak yapıp doğanın tadını çıkarmak isterseniz hemen SİXT araç filosundan ihtiyaçlarınıza uygun aracı seçin!

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler