İstanbul'un en güzel parkları, kentin dört bir yanına yayılıyor ve çocuklardan yetişkinlere geniş bir kesime hitap ediyor. Hem Anadolu Yakası hem Avrupa Yakası'nda ziyaret edebileceğiniz İstanbul parkları, oyun alanlarından yemyeşil peyzajına kadar pek çok özelliği bünyesinde barındırıyor. Yaz - kış hafta sonu kaçamakları, çocuklar için oyun alanları, yetişkinler için huzurlu, sessiz - sakin bir zaman dilimi gibi pek çok imkân sunan İstanbul parklarını siz de içeriğimizde keşfedebilir, rotanızı oluşturabilirsiniz!

İçindekiler

Polonezköy Tabiat Parkı

İstanbul'un en büyük parkı hangisi merak ediyorsanız, Polonezköy Tabiat Parkı ile tanışmanızın tam zamanı! İstanbul, Polonezköy'de bulunan bir tabiat parkı olan bu bölge, doğanın içerisinde bir zaman dilimi geçirmek isterseniz çok ideal. Gürültüden, kalabalıktan ve trafikten uzakta bir park deneyimi sunan Polonezköy Tabiat Parkı, yaklaşık 3000 hektar alanı kaplıyor. Geyik, domuz, sincap, sansar, keklik, atmaca, şahin, baykuş gibi hayvanlara da ev sahipliği yapan Polonezköy Tabiat Parkı, bitki çeşitliliği açısından da son derece zengindir. Parkta piknik, bisiklete binme, yürüyüş & koşu, kamp, kahvaltı gibi pek çok imkan sunuluyor. Polonezköy Tabiat Parkı; yaklaşık olarak Kadıköy'e 27 km, Sarıyer'e 36 km, Bakırköy'e ise 46 km uzaklıkta bulunuyor. Polonezköy Tabiat Parkı'na toplu taşıma ile gitmek isterseniz, Polonezköy merkeze 4 km mesafeye kadar gelen 137 numaralı belediye otobüslerini kullanabilirsiniz.

Gülhane Parkı

İstanbul'un güzel parkları arasında tarih, kültür ve doğa ile iç içe olan Gülhane Parkı da öne çıkıyor. Hafta sonu gezisi olarak da değerlendirilen Gülhane Parkı, devasa ağaçlarla kaplı olup keyifli bir yürüyüşe imkan tanıyor. Ayrıca müze ve kütüphaneleri de içerisinde barındıran parkta kültürel bir gezintiye de çıkabilirsiniz. 1912 yılından bu yana park olarak hizmet veren Gülhane Parkı'nda Topkapı Müzesi Alay Köşkü, Ahmet Hamdi Tanpınar Müze Kütüphanesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Dr. Ursula Sezgin Bilimler Tarihi Kütüphanesi gibi yapılar oldukça meşhur. Bunların yanı sıra park içerisindeki kafede yeme - içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilir ya da kendi getirdiğiniz yiyecekler ile çimenlerde keyifli vakit geçirebilirsiniz. Fatih semtinde bulunan park, ortalama olarak Kadıköy'e 18 km, Avcılar'a 33 km, Beşiktaş'a ise 11 km mesafede.

Emirgan Korusu

İstanbul'da en güzel parklar nerede bakıldığında rotanızı tarihi Emirgân semtine de çevirebilirsiniz. Emirgan Korusu veya Emirgan Parkı, Sarıyer ilçesine bağlı olup her yıl Nisan ayında düzenlenen Lale Festivali ile de meşhurdur. Rengarenk çiçekler, özel motifler ile süslü ağaçlar ve Boğaz manzarası ile ünlü Emirgan Korusu'nda birbirinden harika fotoğraflar çekebilir, piknik ve kahvaltı keyfi yapabilirsiniz. Özel botanik düzenlemesi ile öne çıkan Emirgan Korusu ve Parkı'na gidiş ise oldukça kolay. Sarıyer İlçesi’nde, Emirgan ve İstinye semtlerinde Boğaz kıyısında yer alan parka toplu taşıma ile gidecekseniz Sarıyer yönüne giden tüm belediye otobüslerini kullanabilirsiniz. Emirgan Korusu’na özel araçla gitmek için sahil yolu ile Beşiktaş ya da Sarıyer yönünden sahil yolundan Emirgan’a gelip Sakıp Sabancı Caddesi’nde soldan tabelaları takip ederek Emirgan Korusu’na ulaşabilirsiniz.

Yıldız Parkı

İstanbul'da en güzel park hangisi sorusunun pek çok kişi için yanıtı Yıldız Parkı olabiliyor. Beşiktaş'ın sırtlarında konumlanan Yıldız Sarayı’nın alt tarafında Boğaz’a hakim bir konumda yer alan Yıldız Parkı, Boğaz manzarası ile şehrin nadide bir yerinde. Birbirinden güzel havuzlar, şelaleler ve göletlerin yanı sıra büyüleyici bahçeler ve ağaçlara sahip park, Osmanlı döneminde Yıldız Sarayı’nın imparatorluk bahçesinin de bir parçasıydı. Böylece tarihi bir değere de sahip olan parkta kültür gezintilerine de çıkabilirsiniz. Ayrıca ilgili tesislerde yeme - içme hizmetlerinden yararlanabilir, Boğaz manzarası eşliğinde parkın güzel manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Beşiktaş’ın sırtlarındaki Yıldız ile aşağıda Ortaköy semti arasında bir konumda bulunan Yıldız Parkı'na toplu ulaşım ile gidecekseniz Beşiktaş’tan Yıldız istikametine veya Ortaköy istikametine giden belediye otobüslerini kullanabilirsiniz.

Atatürk Arboretumu

İstanbul'un en güzel parkları arasında tartışmasız ki Atatürk Arboretumu da yer alıyor. Sarıyer'de bulunan Atatürk Arboretumu, pazartesi günleri kapalı olup diğer günlerde 08.30 - 17.00 saatleri arasında açık. Belgrad Ormanı ile yan yana olan Atatürk Arboretumu, aynı zamanda bir müze işlevine de sahip. "Arboretum" ağaçların veya ağaç gibi o aileden odun bitkilerin yetiştirilmesi ve korunması adına çalışmalar yapan yerlere deniyor. Bu nedenle Atatürk Arboretumu'nda da çeşitli kurallar var. Örneğin, alana su dışında hiçbir yiyecek veya içecek ile girilmiyor. 296 hektarlık bir alana yayılmış koca bir canlı ağaç müzesi olan bölgede bol bol yürüyüş yapabilir, zengin bitki çeşitliliğini, ağaç manzaralarını keşfedebilirsiniz.

İstanbul'a farklı bir kentten geliyor ve şehirde bol bol gezmeyi düşünüyorsanız İstanbul Araç Kiralama sayfamız üzerinden dilediğiniz aracı kiralayabilir, konforlu ve keyifli bir gezintiye başlayabilirsiniz. Zengin araç filomuz içerisinden beğendiğiniz bir modeli belirleyebilir, fırsatlardan yararlanarak üstün hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler