İstanbul Modern Sanat Müzesi Beyoğlu’ndaki geçici mekanında yer almakta olup, kalıcı ve geçici sergi alanlarında bulunan sergilerde çağdaş ve yenilikçi eserler sergileniyor. Türkiye ve dünya çapında sergilenen eserler büyük ilgi görüyor. Kalıcı sergiler İstanbul Modern’in 2. ve 3. katında sanat severlerle buluşuyor. Koleksiyonları düzenli olarak değiştirilen sergilerde çeşitli eserler ziyaretçilerin karşısına çıkarılıyor. 20. yüzyıl başından itibaren Türkiye’de yapılan resimler, heykeller, video, fotoğraf, yeni medya gibi çeşitli ürünler sergileniyor. Geçmişten günümüze sanatın ve çağdaşlığın değişimini izleme imkanı sunuluyor. Geçici sergi alanı ise -1. ve 1. katlarda konumlanıyor. Bu alanda kısa süreli sergiler düzenleniyor. Sanatçıların retrospektifleri ve kavramsal sergiler izleyicileriyle buluşuyor. Fotoğraf galerisi bölümü ise 4. katta yer alıyor. Bu bölümde dünyada ve Türkiye’de fotoğrafın ilk çekildiği andan itibaren gelişmesi ve bunun sanata nasıl yansıdığını görebilirsiniz. Dünyaca ünlü fotoğrafçıların çektiği fotoğrafları da bu bölümde keşfedebilirsiniz. İstanbul Modern Sanat Müzesi'ne kolayca ulaşım sağlamak isterseniz size en yakın SIXT rent a car şubelerimizden destek alabilirsiniz.

Sanatçı ve Zamanı Koleksiyon Sergisi

Covid-19 pandemisi süresince sanatçıların görmek istediğiniz eserleri ve eserler hakkında detaylı bilgi öğrenmek için sanal sergi gezileri oldukça iyi bir tercih olacaktır. İstanbul Modern’de 2015-2018 yıllarında koleksiyon sergisi olarak sergilenen “Sanatçı ve Zamanı” adlı sergiyi sanal tur ile gezebilirsiniz. Sergi 109 sanatçının 193 çalışmasından oluşuyor. Sanatçıların zamanı, kültür, toplum gibi kavramların bağdaştığı bu sergi ziyaretçilerini büyülüyor. Sanal tura başladığınızda tam karşınızda Monica Bonvicini’nin 2003 yılındaki yapıtı “Cehenneme Merdiven” zincir ve çelik konstrüksiyondan oluşuyor. Zincirle çevrili bir merdiven üzerinde bulunan camlara çekiç ile vurulmuş gibi görünüyor. Arkasında bulunan Yasemin Baydar ve Birol Demir’in 1998 yılında kurulan :mentalKLINIK’in Double Cherry eseri yer alıyor. Eser ikilinin birbirine sıkı sıkıya bağlı oluşu ve düşünsel üretim pratiğine kenetlenişlerini otoportreliyor. Bir diğer eser ise Servet Koçyiğit’in “Uçlar” eseridir. Eserde coğrafi kıtaları simgeleyen kumaş desenleri kullanılarak zengin renkler yer alıyor. Sanal turun tamamını ücretsiz şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Dünya Diye Bir Yer

Sergi rehberi listemizde güncel olarak devam eden “Dünya Diye Bir Yer” adlı Selma Gürbüz’ün son otuz yıl içerisinde ürettiği eserlerini ziyaret edebilirsiniz. Sanatçı eserlerine doğayı, renkli dünyasını, yaşamını ve hikayelerini yansıtmıştır. Sanatçı sergisinde heykel, resim, desen, video gibi eserlerini sergiliyor. Eserlerinde hem doğu hem de batı kültürünü beklenmedik yerlerde kullanmış. Hayvan ve insan melezi varlıkları resimlerinde karartmalar ile cinsiyetsiz gibi görünen figürler resmetmiştir. Doğa kesitinden alınmış hissini veren bitki ve hayvan betimlemeleri yapmıştır. Hayal gücünü de birleştirdiği yapıtlarında farklı hikayeler oluşturmuşmuş ve bunları sanatsal bir dille yansıtmıştır. Başa çıkmamızı ve yüzleşmemizi istediği ölüm ve yaşam gibi benzeri konuları ziyaretçilerine resmediyor. “Dünya Diye Bir Yer” sergisinde sanatçı dünyadan uzakmış gibi görünen eserlerinde aslında dünyayı ve dünyadaki zamanın geçişini, döngüsünü konu alıyor.

Şimdinin Peşinde Koleksiyon Sergisi

Sanal sanat müzesi ile gezintiye çıkmak istiyorsanız “Şimdinin Peşinde” koleksiyon sergisini inceleyebilirsiniz. 33 sanatçının 42 çalışmasına yer veren sergi insanın kendisiyle, doğayla, kentle olan ilişkisini ve tarih, toplumsallık gibi konuları ele alıyor. Sanal tura başladığınızda sizi birçok ilgi çekici, renkli ve şekilli eserler karşılıyor. Hans Of The Beeck’in “Uyuyan Kız” yapıtı ilgi çekici eserlerin başında yer alıyor. Yapıt Bronz özel gri kaplama ile yapılmıştır. Adnan Çoker’in tuval üzerinde akrilik boya ile yaptığı eseri de oldukça dikkat çekiyor. Olafur Eliasson’un “Red Emotional Globe” yapıtı da şekli ve renklerinden dolayı gözleri direkt üstüne çekiyor. Eser küre aynadan, paslanmaz çelikten, kablo, ampul ve renk etkili filtre camdan meydana geliyor. Şimdinin Peşinde koleksiyon sergisi ve çok daha fazlasını ziyaret etmek isterseniz SIXT bir telefon uzağınızda, sizlere birinci sınıf kiralama deneyimi sunuyor. 

İlgili yazılar

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler